Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Deilig julemat - levert hjem på døra!

Annonse fra Danvik Catering

Mye å tenke på i førjulstida? På Danvik Kurs- og konferansesenter kan du bestille hjemmelaget julemat med lokale råvarer.

Danvik Kurs- og konferanse-
senter

God standard - rimelig pris!

Har du behov for kurs- og konferanselokaler, overnatting eller catering, kan vi være til god hjelp. Vi er et rimelig alternativ med god standard, service og atmosfære. Vi holder til i Fagerlibakken 1 på Strømsø, og har siden 80-tallet drevet med kurs- og konferanse. Vi ligger i gangavstand fra Drammen sentrum. Fra Oslo tar det cirka 40 minutter med bil eller tog.

Ring kjøkkenet på 32 26 76 16 eller sentralbordet på 32 26 76 00 for mer informasjon eller bestilling.

E-post: catering@danvikfhs.no

Priser og menyer kan lastes ned her:

* Julemat

* Varmretter

* Koldtbordanretninger

Det lukter deilig jul på kjøkkenet til Danvik Kurs- og konferansesenter. Endelig begynner årets hyggeligste høytid å nærme seg igjen. Det skal pyntes i Drammen og resten av landet, juletrær skal tennes, småkaker skal bakes og julemiddager skal fortæres. Selv om mange ønsker å bake både sju slag og lage julematen selv, er det en kjent sak at tiden ikke strekker til. Derfor tok vi turen til dette tradisjonsrike kjøkkenet på Danvik som har servert mange drammensere og andre nordmenn de siste tjuefem årene.

Drammensere vil ha ribbe

Ørnulf Mathisen er i full gang på cateringkjøkkenet med å forberede årets juleribbe. Her er det bare å komme i gang, for det er mange som vil ha. Når man kommer opp i tall som hundre kilo stekt ribbe, er dette mannen som garantert vil servere deg den beste ribba. 

- I Drammen er det mest ribbe. Noen skal ha pinnekjøtt, men det går absolutt mest ribbemiddager, forteller Ørnulf som har jobbet her siden 1992. Her kommer maten levert rett på døra til avtalt tid - så enklere blir det ikke å nyte deilig mat hjemme i godt lag. - Vi pleier å si at det er greit å bestille en uke i forveien, men vi leverer også gjerne på en eller to dagers varsel hvis det ikke er snakk om kjempestore bestillinger, da, forklarer kokken.

Ørnulfs ribbetriks

På spørsmål om han har et hemmelig ribbetriks, smiler Ørnulf lurt. - Husk å krydre ribba et par dager før den stekes og la den få godgjøre seg litt på kjøla. Så er det viktig å lage en god saus fra bunnen av, påpeker han.

Er du bekymret for at du ennå ikke har fått bestilt mat, kan Ørnulf betrygge deg med at du kan gjøre dette langt ut i desembermåned. - Det er ikke for sent å bestille julemat, understreker han. 

Hvis man ser på året for øvrig går det mye i koldtbord, snitter, smørbrød og forskjellig type påsmurt, opplyser han. - Vi leverer også enklere varmretter og vanlige middager, forteller Ørnulf. Det går aller mest cateringmat til bursdager, litt bryllup og også firmaer som skal ha lunsj til for eksempel møter.

Lokale råvarer

Er du interessert i hvor råvarene kommer fra, bruker cateringselskapet flere lokale produsenter i tillegg til de nasjonale og mer kjente leverandørene. - Vi bruker gode råvarer fra blant annet Hansens Røkeri hvor vi får røkt laks og annen type fisk og Bakermester Klausen som leverer bakevarer, avslutter han og legger til: - Mye av det vi leverer av mat lages fra bunnen av. Alt ifra sauser og til gryteretter. Det smaker klart best når vi gjør ting på gamlemåten!

Når du først har fått prøvd den gode maten til Ørnulf og kollegene, er det veldig sannsynlig at du får lyst til å bestille mat fra Danvik igjen. Ha en fin førjulstid!

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet