Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ta opp fag? Akademiet Privatistskole hjelper deg å nå målene dine

Annonse fra Akademiet Privatistskole

Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdannelsen du ønsker deg? Akademiet Privatistskole kan hjelpe deg å nå målene dine.


Akademiet Privatistskole tilbyr et helhetlig undervisningsopplegg skreddersydd for deg som skal opp til privatisteksamen. 

Inkludert i kursprisen får du:

  • Eksamensrettet undervisning
  • Dyktige og engasjerte lærere
  • Innleveringer, skrivedager og praktiske kurs
  • Praktiske labøvelser i realfag
  • Leksehjelp
  • Avsluttende prøveeksamen
  • 60 minutters timer
  • Gratis rådgivning

Her kan du lese mer om studietilbudet

Mer informasjon om studiekompetanse 23/5

Timeplan og priser

Bestill gratis rådgivning

Over 300 privatister er innom Akademiet Privatistskole i Drammen hvert semester for å ta fag, og skolen har dermed god erfaring i å hjelpe folk med å nå målene sine. Skolen er for deg som ønsker å forbedre fag, ta nye fag eller fullføre studiekompetansen din.

Dag, kveld eller nett?

Hos Akademiet Privatistskole er det lett å kombinere jobb og studier.

- Vi tilbyr undervisning både på dag- og kveldstid, eller du kan også velge å ta undervisningen via våre nettstudier. Her er det stor fleksibilitet, forteller Silje Ingrid Ruud, rådgiver og studierektor ved Akademiet Privatistskole i Drammen.

Skolen tilbyr eksamensrettet undervisning for privatister. Vi har oppstart to ganger i året – i januar og august. De fleste av våre kurs er semesterkurs, men vi tilbyr også årskurs i norsk, engelsk, spansk og matematikk 2PY. Hvert kurs har undervisning én dag i uka frem til eksamensperioden starter.

- Timeplanen vår er enkel og oversiktlig, de fleste kursene våre kjøres over tre og en halv klokketime én gang i uka.

Det er dermed enkelt å kombinere jobb og undervisning hos Akademiet. Mange velger likevel å være fulltidselever. Tar du tre-fire fag i semesteret, er du fulltidselev, forteller Ruud. 

Da har du ikke tid til mye annet enn skole.

Utdannelsen blir stadig viktigere

Jobbmarkedet i Norge blir stadig strammere, og de økonomiske utsiktene gjør at det kan være lurt å tenke på hva du kan gjøre for å stå sterkere i en jobbsøker-situasjon.

- Det er blitt slik i dag at du ofte trenger generell studiekompetanse for i det hele tatt å komme i betraktning som jobbsøker. Mange jobber krever høyere utdannelse. Generell studiekompetanse er nøkkelen for mange til å komme seg videre, enten det dreier seg om jobbsituasjon eller søke seg inn på høyere utdanning, forteller Silje Ingrid Ruud.

Få studiekompetanse på 10 måneder

Mange voksne som mangler studiekompetanse, tror det er et årelangt løp som må til for å fullføre en videregående utdanning.

Der tar mange feil.

Er du over 23 år og har minst fem års arbeidspraksis, kan du faktisk gå fra null til full studiekompetanse i løpet av 10 måneder.

- Det er riktig. Er du over 23 år og har fem års praksis, det være seg skole eller jobb, trenger du kun seks fag for å få studiekompetanse. Disse fagene er: Matematikk, historie, naturfag, norsk, samfunnsfag og engelsk. Tar du tre fag i semesteret, så kan du faktisk klare generell studiekompetanse i løpet av ett skoleår. Så veien frem til studiekompetanse trenger ikke være avskrekkende lang, informerer Ruud.

Skolen er støttet av Statens Lånekasse. Tar du minimum to fag i halvåret, kan du søke støtte i Lånekassen til å dekke skolepengene.

Ingeniør eller medisinstudier?

Akademiet Privatistskole har også mange elever innom som har studiekompetanse, men som trenger spesiell studiekompetanse for å komme inn på for eksempel ingeniør- eller medisinstudier.

- Det er ikke alltid like lett å vite hva du ønsker å utdanne deg til når du er 16 år og må gjøre valg om programfag på videregående skole, forteller Ruud. 

Heldigvis er det mulig å ta programfag som privatist i etterkant, hvis du finner ut at du som 19-20-åring for eksempel finner ut at du likevel trenger realfag.

Akademiet Privatistskole har skreddersydde realfagspakker for deg som tenker på en utdanning innen medisin eller ingeniør.

Gir deg karaktergaranti

Hvis du trenger bedre karakterer for å komme inn på studiet du ønsker, så kan Akademiet Privatistskole i Drammen tilby en egen karaktergaranti. 

Heldigvis har skolen veldig få garantisaker i Drammen.

- Karaktergarantien vår skiller oss ut fra andre privatistskoler. Med garantien følger også noen krav til eleven som bidrar til gjennomføringsevnen. Eleven må ha tatt faget før – som garantien sier: «Bedre karakterer, eller pengene tilbake». Første bud er å møte opp til undervisning. I tillegg må du gjøre unna alle innleveringer, gjennomføre en prøveeksamen og gå opp til første eksamen etter at kurset er ferdig. Hos oss er det ikke snakk om å ta et skippertak. Her må du jobbe jevnt frem til eksamen, og mange er dermed mer motivert når de tar opp et fag. De aller fleste klarer målet om å forbedre karakteren. Og gjennom det forbedre karaktersnittet sitt, sier Silje Ingrid Ruud hos Akademiet Privatistskole.

Erfarne lærere

Mange av lærerne hos Akademiet har erfaring som eksaminatorer og sensorer, og kjenner eksamensordningen godt. De vet derfor hva som må til for å få en god eksamenskarakter.

- Vi har ikke standpunktkarakterer. Vi hjelper deg å nå målet ditt gjennom eksamensrettet undervisning, leksehjelp, praktiske øvelser og en avsluttende prøveeksamen. Forholdene blir lagt til rette for at eleven skal lykkes – og nå sine mål, forteller Silje Ingrid Ruud.

Akademiet Privatistskole har rullerende opptak i januar og august. 

Ring våre rådgivere i dag på 32 80 76 00 eller send oss en e-post drammen@akademiet.no

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet