Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk
Østers London

Østers og champagne sammen med venninnene dine i London - kan det bli bedre? (Foto: ANDI)

Den perfekte venninneturen

Annonse fra Torp lufthavn

Minst én gang i året bør du bytte ut hverdagslivet i Drammen og unne deg noen glamorøse storbydager. Her får du alle tipsene til å gjøre venninneturen mest behagelig og en "print-ut-og-ta-med-guide" til alt denne storbyen har å by på!

Fra Torp til London
Ryanair og Norwegian har direkterute fra Torp til London med opptil 8 ukentlige avganger.

Billetter: ryanair.com og norwegian.no

Flyreise og hotell kan bestilles på TORP Booking

Telefon: 33 42 70 80
e-mail: reise@torp.no
www.torp.no

Transport fra flyplassen:
Ryanair flyr til London Stansted (STN), ca. 40 km fra sentrum. Norwegian flyr til London Gatwick (LGW), ca. 80 km fra sentrum. Det er tog- og bussforbindelse til begge flyplassene.

Lokal transport:
Undergrunn (tube): Det kjappeste fremkomstmiddelet i London når du skal over lengre avstander og det er mye trafikk.

Buss: Den hyggeligste måten å komme seg frem i London på, fordi du får sett litt av byen samtidig, særlig fra toppetasjen på en dobbeltdecker. PS! Kan ta laaang tid i rushtrafikken.

Oystercard:
Elektronisk billettkort som du fyller opp med penger og kan bruke på både undergrunn og buss – et praktisk alternativ til tradisjonelle Travelcard. Det kan fort lønne seg å bruke dette kortet, da det aldri koster mer å reise per dag enn prisen av et dagskort.

Hotell:
Her er det tre stikkord som gjelder: Location, location, location. Hvis du ikke har planer om å tilbringe veldig mye tid på hotellet, er det beliggenheten som er avgjørende. Det er lange avstander i London, så sørg for at du tar inn på et hotell som er så sentralt som mulig.

Nyttige nettsteder:
www.visitlondon.com
www.londontown.com
www.timeout.com/london

Det finnes ingenting bedre enn å unne seg noen dager borte sammen med de man har det aller artigst med, nemlig venninnene! I år bør turen gå til London - så send jentene en melding allerede i dag og ta turen i sommer eller tidlig i høst!

Se også våre tips til familieturen eller fotballturen til London.

Tips til planleggingen

Venninneturen skal være full av moro og tid sammen, og behagelig for alle. Dermed er det smart å legge opp til at reisen blir så lite stressende som mulig og at man har avklart forventninger til pengebruk på forhånd (vi har vel alle erfart at det ikke alltid er like lett å være enige ...). Kanskje vil du og en annen venninne reise og bo billig, og dermed kunne ha mer penger til shopping og spising.

Skal du slappe mest av reiser du fra Torp, i motsetning til Gardermoen og Rygge ligger det under en time unna Drammen. Det er en liten flyplass med alt det medfører av fordeler; behagelig atmosfære og minimalt med kø i sikkerhetskontrollen. Det er billig og enkelt med kollektivtrafikk, og kommer du med privatbil betaler du halvparten av prisen for å stå på Gardermoen, og du får alltid parkere rett ved terminalen isteden for å måtte ta buss fra parkeringen til terminalen. Helt genialt på tilbaketuren, når du selvfølgelig har mye mer i kofferten.

Himmelsk mat
London kan tilby alt mellom fish and chips og fantastisk indisk curry. Her åpner nye, trendy restauranter hver dag. Plutselig skal alle spise koreansk mat, mens uken etter er det etiopisk som MÅ prøves. Pret A Manger er et veldig godt alternativ innimellom shoppingen - de har alltid friske og sunne sandwicher, salater og drikke.

På søndager spiser britene Sunday roast på puben. Dette er som den gamle, norske søndagssteken, bare enda mer velsmakende. Det kryr av gode restauranter i byen og de mest populære krever at dere planlegger litt på forhånd og booker bord. Vi kan anbefale det hippe Tramshed (østkanten, variasjoner på kylling og okse av kjendiskokken Mark Hix i en stor gammel trikkestall utsmykket med kunst av Damien Hirst), Nopi er en perle av en restaurant rett ved Regent Street (drevet av kjendiskokken Ottolenghi). For sjarmerende frokost, bør du besøke Albion i Shoreditch.

Sprudlende drikke
Alt fra fantastiske cocktails og vinbarer til verdens beste øl! Er du i byen om sommeren må du prøve en Pimm’s - det er den friskeste og beste cocktailen du kommer til å ha smakt på lenge. Som britene sier, «Is it Pimm’s o’clock?». For Londons mest sjarmerende barbesøk, sjekk ut Gordon’s Wine Bar på Embankment. Vinbaren som skal være fra 1890, og dermed Londons eldste, ligger under jorden i det som ser ut som et koselig, gammelt fengsel.

Afternoon tea - med champagne?
En veldig britisk ting å gjøre er å innta «afternoon tea». Her er det selvfølgelig ikke bare en enkel kopp te det handler om. Dette er et lite måltid for seg selv! På de flotteste stedene kommer kelnerne med fingersandwicher, nybakt scones med krem og syltetøy, kaker og kanskje til og med champagne. For det absolutt flotteste anbefales palmehagen til The Ritz. Gjerne med et glass champange først!

Flowers
Fantastiske fotomuligheter på Columbia Road Flower Market. (Foto: ANDI)

Verdensbyen London
Så gjelder det å velge reisemål. Skal turen være en langhelg er det naturlig å tenke en storbyferie. Og hvordan reise lengst og oppleve mest i Europa? Vi slår et slag for London! London er den mest kosmopolitiske og spennende byen i Europa og den ligger virkelig bare et par hundrelapper og en totimers flytur unna. Britene er hyggelige og høflige, shoppingen er fantastisk, språket klarer vi og byene har ALT du kan ønske deg!

London er også et rimelig alternativ. Fra Torp får du flybilletter helt nede i 389 kroner tur/retur til London med Ryanair eller fra 199 én vei med Norwegian. I tillegg må du regne med cirka 1000 kroner natten for et dobbeltrom. Da bor dere komfortabelt, men uten den helt store luksusen.
Brick Lane
Mmm ... street food på Brick Lane Market er supergodt og perfekt å ta med rundt når du kikker i bodene. (Foto: Actuallyblog|Dreamstime.com )

Så print ut og ta med guiden til alt dere kan gjøre:

Underholdning
Londons musikalområde kalles West End og her får du alt du kan ønske deg av musikaler, teater og show. De mest kjente og høyest elskede musikalene er Løvenes Konge, Phantom of the Opera, Mamma Mia, Billy Elliot og Les Misérables. PS. Det finnes også en rekke spennende mindre kjente oppsetninger.

Siden London er en skikkelig storby, er det alltid en rekke konserter i byen. Kanskje kan dere planlegge helgeturen i forbindelse med en artist dere har drømt om å se lenge?

Det er også spennende festivaler i og rundt London som er verdt å sjekke ut. BBC Proms fra 17. juli til 12. september i år er veldig populært for dem som elsker klassisk musikk. Det hele foregår i Royal Albert Hall, og dronning Elisabeth får med seg så mye av det som hun kan.

Britene har god tradisjon for sport og publikumsvinnere er naturlig nok fotball, men også cricket og tennis. Legger du ferien til den legendariske tennisturneringen Wimbledon, fra 29. juni til 12. juli, kan du se verdensstjernene svinge rackerten samtidig som du mingler med kongefamilien og andre sosieteter.

Er du opptatt av hestesport og fantastiske hodeplagg og hatter er det Royal Ascot 16.-20. juni som gjelder.

London er også full av museer og gallerier. Prøv Victoria and Alberts museum, populært kalt V and A. Her er det kunst og design i fokus med 4,5 millioner objekter. Det er klær fra alle tidsepoker og alle kroker av verden, og drømmerommet for enhver jente med juveler og smykker fra vegg til tak.

Andre bemerkelsesverdige steder er National Portrait Gallery og Museum of London. Tower of London er også verdt et besøk.

Shopping
London har kanskje verdens beste shopping! Enten du liker de enorme butikkene langs Oxford Street eller små markeder med diverse kuriositeter. Oxford Street er et must om dere vil ha med flaggskipene til kjedebutikkene. Topshop (en av verdens største motebutikker) og Primark (overveldende utvalg av svært billige klær, britenes favoritt) ligger blant annet her. London Vest (Kensington, Knightsbridge og Chelsea) er overdådig og flott. Her finner du luksusmerkene. Prøv Sloane Square for en fin blanding av dyre og litt mindre dyre butikker, eller ta turen innom verdenskjente Harrods kjøpesenter hvor også mathallen er verdt et besøk.

I sentrum har du nevnte Oxford Street, Regents Street og Covent Garden (dere må spise på Jamie’s Italian her!) for de store butikkene, mens Soho byr på litt mer ukjente og spennende designere. Chinatown er et steinkast unna og det kryr av gode alternativer for en kinesisk lunsj.

Østkanten av London tilhører hipsterne. Her er det unge og svært designbevisste folk. Sjekk ut Shoreditch, Brick Lane og Old Street, for både vintagekupp og morgendagens designere.

Om du blir lei av byen og ønsker salgsbonansa i det man kaller outlets, ligger shoppingbyen Bicester Village bare en time unna London. Her er det alltid 30-60 prosent av og 130 verdenskjente merker.

I tillegg til butikk-kikking er det alltid gøy å besøke markedene i London. Det finnes flere hundre om ikke tusener. Kjøp blomster i blomsterhavet på Columbia Road Flower Market, Lukt deg frem til de beste paiene og kake på matmarkedet Borough Market og finn vintagekuppene på Portobello Road Market.

Sjekk også ut disse markedene:
Camden Market, Portobello Road Market, Brick Lane Market, Borough Market, Columbia Road Flower Market, Old Spitalfields Market og Covent Garden.

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet