Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk
Ivrig Tottenhamsupporter

White Hart Lane er en av de mer intime stadionene i London-området. Vil Tottenham endelig klare den berømte fjerdeplassen sesongen 2015/16?

Klar for fotballtur med gutta?

Annonse fra Torp lufthavn

Det lønner seg å være tidlig ute hvis du vil se favorittlaget ditt på stadion. Aldri har vel innspurten av Premier League vært mer spennende!

Fra Torp til London

Ryanair har direkteruter fra Torp til London inntil fem ganger daglig.

Billetter: ryanair.com

Flyreise og hotell kan bestilles på TORP Booking

Telefon: 33 42 70 80
e-mail: reise@torp.no
www.torp.no

Transport fra flyplassen:
Ryanair flyr til London Stansted (STN), ca. 40 km fra sentrum. Norwegian flyr til London Gatwick (LGW), ca. 80 km fra sentrum. Det er tog- og bussforbindelse til begge flyplassene.

Lokal transport:
Undergrunn (tube): Det kjappeste fremkomstmiddelet i London når du skal over lengre avstander og det er mye trafikk.

Buss: Den hyggeligste måten å komme seg frem i London på, fordi du får sett litt av byen samtidig, særlig fra toppetasjen på en dobbeltdecker. PS! Kan ta laaang tid i rushtrafikken.

Oystercard:
Elektronisk billettkort som du fyller opp med penger og kan bruke på både undergrunn og buss – et praktisk alternativ til tradisjonelle Travelcard. Det kan fort lønne seg å bruke dette kortet, da det aldri koster mer å reise per dag enn prisen av et dagskort.

Hotell:
Her er det tre stikkord som gjelder: Location, location, location. Hvis du ikke har planer om å tilbringe veldig mye tid på hotellet, er det beliggenheten som er avgjørende. Det er lange avstander i London, så sørg for at du tar inn på et hotell som er så sentralt som mulig.

Nyttige nettsteder:
www.visitlondon.com
www.londontown.com
www.timeout.com/london

Aaah! Nå nærmer det seg innspurten i Premier League - og sjelden har det vært mer spennende i toppen. Eller om fotballaget i ditt hjerte spiller i en av de lavere divisjonene. Uansett, selv om pølse og øl smaker himmelsk på Goggen – og gresset stadig blir grønnere på Marienlyst, er det noe helt spesielt å oppleve laget ditt ringside i London. Men har du tenkt til å få sett noe som helst før serien er over, gjelder det å starte planleggingen nå!

London har hele ni lag å friste med i de to øverste divisjonene. Chelsea, Tottenham, Arsenal, West Ham og Crystal Palace i Premier League, og Fulham, Charlton, Brentford og QPR i Championship. I League One spiller flere lag fra hovedstaden, blant annet beryktede Millwall. 

Planlegg turen godt

Så hva bør du tenke på når du skal skreddersy fotballturen med gutta? Hvor mye må du ut med? Vi har fått turansvarlig i Scandinavian Hammers, Erik Dammen, til å dele sine aller beste tips. Selv reiser han syv-ti ganger i året til England for å se laget sitt. West Ham Uniteds medlemsblad, Scandinavian Bubbles, ble for øvrig tidligere trykt i Drammen.

- Først og fremst er det viktig å ha klart for seg hva dere vil ha ut av turen. Er det et spesielt lag dere skal se, eller er dere åpne for flere muligheter? Hva vil dere ha ut av turen ellers? Hvor viktig er budsjett? For min egen del er det naturlig nok West Ham-kamper som er i fokus, forteller Dammen. - Jeg er også utrolig glad i den engelske pubkulturen og får alltid med meg mange herlige, tradisjonsrike puber i løpet av en slik tur. Dette gjør at jeg stadig oppdager nye områder i London og i resten av England.

Bo billig og bra

Nøkkelen er å reise rimelig slik at du og kameratene dine kan få til flere turer i året. Til mat, drikke, pubtur og litt lokal reising går det med 80 pund per dag når Dammen er på tur. Fotballbillett er cirka 50 pund.

- Vi bruker 500-1000 kroner tur-retur med fly. Og rundt 20 pund per natt på hotell, når vi er to som deler. Hvorfor ikke velge en bydel med tilknytning til stedet der du skal på kamp? Selv elsker jeg å bo i Øst-London, der West Ham har sin tilhørighet. Her får jeg bra hotell for cirka 50 pund som Travelodge eller Premier Inn.

Noe av det aller beste med London-klubbene, er at dere kan få med dere flere kamper. Er det kompisen din som er West Ham-fan, mens du heller vil se The Special Ones menn på jakt etter nok et trofé, kan dere fint få til begge deler.

- Mange lurer på hvordan man får tak i billetter til kamper i Premier League. Sjekk de offisielle hjemmesidene til den klubben du ønsker å se og finn ut hvordan de selger billetter til sine kamper. Du kan i mange tilfeller kjøpe online direkte fra klubben. Dette vil alltid være billigere enn å gå igjennom reisebyråer eller andre aktører som driver med videresalg av billetter, er rådet fra Dammen.

Bli medlem i supporterklubben

Er du ikke medlem, tilbyr mange av klubbene rabatterte medlemskap hvis du melder deg inn i sommerpausen (lenker til supporter-klubbene nederst i saken). For eksempel kan du få et medlemskap i Tottenhams venner til 275 kroner for sesongen 2015/16.

DIGG FROKOST: Etter en drømmedag med fotball og kompiser, trenger du en skikkelig britisk frokost!

- Mange supporterklubber disponerer også sesongkort som medlemmene kan søke om å få benytte. I Scandinavian Hammers har vi 11 sesongkort på Boelyn Ground. På hjemmesiden til supporterklubbene finnes det ofte forum der du kan spørre om aktuelle prematch-puber, supportershop eller hva det måtte være du lurer på.

Og selv om vi ikke tror du blir så desperat etter å komme inn at du kjøper kampbillett på svartebørsen, så kan man ikke understreke det godt nok: Det er ikke lurt ... Så gjenstår det bare å ønske god tur!

- Skal du oppleve Boelyn Ground er dette siste mulighet. Den tradisjonsrike stadionen rives når West Ham flytter til Olympiastadion i Stratford i 2016. Håper vi sees!, sier Dammen.

Sjekk hvor du får kjøpt billetter og hvordan du kommer deg til stadionene:

Premier League-lag

Chelsea
Arena: Stamford Bridge
Kapasitet: 44.000
Tube: Fulham Broadway og West Brompton er begge i gåavstand til stadion (District Line- sone 2).
chelsea.no

http://hospitality.chelseafc.com/

Tottenham
Arena: White Heart Lane
Kapasitet: 36.236
Tube: Victoria Line via Seven Sisters til White Heart Lane. Rundt fire minutter å gå til stadion.
Tog: Liverpool Street til White Hart Lane Station. Direktetog tar rundt tjue minutter. tottenhamhotspur.no
www.tottenhamhotspur.com/hospitality/
www.eticketing.co.uk/tottenhamhotspur/default.aspx

Arsenal
Arena: Emirates Stadium
Kapasitet: 60 000
Tube: Arsenal (Piccadilly Line) eller Finsbury Park (Victoria, Piccadilly Lines).
www.gunners.no
www.arsenal.com/tickets
www.eticketing.co.uk/arsenal/

West Ham
Arena: Boleyn Ground
Kapasitet: 35.016
Tube: Nærmeste undergrunnsstopp er Upton Park Tube Station med både District og Hammersmith & City line. Cirka seks minutter å gå til Boleyn Ground.
westhamunited.no
www.whufcboxoffice.com/

Crystal Palace
Arena: Selhurst Park
Kapasitet: 26.309
Med tog: Fra Victoria Station til Thornton Heath eller Selhurst Station. Usikker på hvor du skal gå, følg etter fansen til stadion.
Tube: Ta undergrunnsbanen til Norwood Junction.
crystalpalace.no

www.cpfc.co.uk/tickets

Championship-lag
Fulham
Arena: Craven Cottage
Kapasitet: 25.700
Tube: Nærmeste stopp er Putney Bridge (District Line – Sone 2). Beregn cirka ti minutter å gå til stadion.
ffcnorway.no

http://www.fulhamfc.com/tickets/season-tickets

Charlton
Arena: The Valley
Kapasitet: 27.111
Med tog: Stadionen er en kort tur fra Charlton Railway Station. Du kan ta tog fra stasjonene Charing Cross, London Bridge og Waterloo East Station. På lørdager er det også mulig å hoppe på toget fra Cannon Street station.
www.cafc.co.uk/tickets

Brentford
Arena: Griffin Park
Kapasitet: 12.300
Med tog: Gå av på Brentford Railway Station. Herfra er det rundt seks minutter å gå. www.brentfordfc.co.uk/tickets/ticket-news

QPR
Arena: Lofthus Road Stadium
Kapasitet: 19.100
Tube: Undergrunnens Central Line til White City stasjon. Ta til høyre når du kommer ut i gata (Wood Lane) og ta deretter første til venstre (South Africa Road). På veien passerer du BBCs hovedkvarter, og etter fem minutter står du utenfor hovedinngangen til Loftus Road Stadion.
www.qpr.co.uk/tickets

Sjekk også premierleague.com eller www.ticketmaster.co.uk

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet