Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk
pizzasten

Vi drammensere elsker pizza - som resten av Norges befolkning. Har du ikke prøvd å lage pizza på sten før, er det på høy tid i sommer. (Foto: bakerenogkokken.no)

Den perfekte pizzaen!

Annonse fra Prisguide.no

Glem stekebrettet hvis du vil lage pizza som proffene. Her er guiden til tre ulike pizzastener.

"Mama Mia for en pizza!" Denne kommentaren tar vi gjerne imot når familie og venner kommer på besøk i sommer. Selv om det er utrolig godt å gå ut i sentrum og spise en deilig middag, er det ekstra gøy å kunne imponere på hjemmebane! Og pizza på ekte, profesjonelt vis vil slå an hos familien, for store og små!

Hvis du ikke har prøvd å bake pizza på sten før - er det bare å svinge seg rundt. Man tror ofte ikke at det kan ha så mye å si for pizzaresultatet at den stekes på sten fremfor god, gammeldags måte med stekebrett i ovnen. Men det har det - du kommer til å bli overrasket over hvor bra det faktisk blir, og vi tør tippe at du aldri mer lager pizza på brett. Eller for den saks skyld - ingen pizza Grandiosa.

Det finnes utallige, gode stener i butikkene, men vi har konsentrert oss om disse tre favorittene, som alle er bestselgere.


Prisguide.no sammenligner priser på mer enn 50 000 produkter fra 110 nettbutikker. Følg med på tilbudssiden for de beste tilbudene hver dag! Du kan også se prishistorikk og få tilsendt prisvarsel når et produkt faller i pris.

Her er noen gode tips på veien når du skal prøve deg på å lage verdens beste pizza:

* Naturlig nok, du trenger en pizzasten! Det viktigste er at den er laget for bakverk, samt at den er godt oppvarmet før du legger på pizzaen.

* Visste du at en kulegrill med lokk i kombinasjon med en bakesten er velegnet til pizza? Dette fordi kulegrill har meget god varme. Knasende sprø bunn og gratinert ost - ja takk! TIPS! Bruk temperaturmåleren på kulegrillen for å sikre best resultat som er over 250–350 grader.

* Har du kun gassgrill stående kan du også prøve å legge pizzaen på grillen, så lenge det er en grill med lokk, det er plass til bakesteinen og du har god nok varme.

* For å få den sprø pizzabunnen er det også best å bruke godt italiensk mel til deigen, men også pizzabakesteinen spiller en hovedrolle.

(kilde: godt.no)

pizzasten stål
Å bake pizza på stål gjør fantastiske underverker. Sjelden har vel pizza smakt så godt. (Foto: Bakingsteel)

For pizzaperfeksjonisten

Baking Steel Original pizzastål 41x35 cm, tykkelse 6 mm, kr 899

Denne bakestenen i står er ikke mindre enn et genialt redskap for å perfeksjonere den perfekte pizza. Bakingsteel oppnår en temperatur som forvandler rå deig til deilig sprø og seig italiensk pizza på kun få minutter ettersom varmeoverføringsevnen er langt høyere enn på en vanlig pizzasten. Et must for deg som er opptatt av et godt resultat, og ikke nøyer deg med middelmådighet når du skal kose deg med mat selv eller når du skal imponere gjestene dine. Stenen er blant de mest populære hos prisguide.no og høster gode tilbakemeldinger fra andre pizzaelskere.

Les også Her er sommerens beste smoothieblendere, dette avslører parfymen din om deg og finn ut om det er Mac eller Pc du bør gå for til skolestart.

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet