Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk
jente

Ikke glem å ta litt styrketrening etter løpeturen ... (Foto: 2XU)

De beste treningstightsene

Annonse fra Prisguide.no

Enten du skal delta i Drammen halvmaraton eller ei, en god tights kan gjøre underverker for løpeturen eller treningsøkten din.

30. august braker det løs med Drammen halvmaraton, og det til stor 35-års bursdagsfeiring! Om du ikke skal delta på løpsfesten, men vil finne tightsen som passer dine løpeturer eller treningsøkter, har vi valgt ut ulike kvaliteter.

Vi er alle veldig forskjellige når det kommer til måten vi ønsker å trene på. Med treningstøy som er formet etter nivået og måten du vil utføre treningen på, kan du få en helt annen opplevelse av treningen din. Og er det noe vi vil, så er det jo å få lyst til å ta på joggeskoene igjen!

Prisguide.no sammenligner priser på mer enn 50 000 produkter fra 110 nettbutikker.

Følg med på tilbudssiden for de beste tilbudene hver dag.

Du kan også se prishistorikk og få tilsendt prisvarsel når et produkt faller i pris.

5 gode tips for løpelykke

1. Det blir mye morsommere hvis du ikke følger et fast program, samtidig som du ikke har bestemt hvor langt eller fort du skal løpe.

2. Det varierer veldig hvor god dagsform vi har. Istedenfor å tvinge deg selv til å løpe langt hvis formen ikke er der, så stikker du bare hjem igjen.

3. Tenk at du skal ha det gøy på løpeturen din. Bruk den for det den er verdt - akkurat som et lite eventyr, altså løp den veien som trigger deg mest.

4. Tren opp løpestilen slik at du klarer å kaste skoene. Føttene er fulle av nervebaner. Når de blir massert av underlaget, øker gjerne løpemengden markant.

5. Det er ikke sikkert at du skal sette deg mål for løpingen. En del av oss kan fort bli veldig resultatorienterte, og glemmer å nyte treningen underveis.

(kilde: Boken "Født til å løpe" av Christopher McDougall, Pax Forlag)

Röhnisch Shape Lynne 7/8 ""Anti-Shake"" Tights
Anmeldelser fra jenter over hele Norge viser at de elsker denne løpetightsen. Kommentarer spenner fra at den er superbehagelig til at sømmene bak gir rumpa et ekstra løft. (Foto: Röhnisch)

Anti shake-tights fra Röhnisch

Den andre tightsen som nådde helt opp i KK.nos løpetest og måtte dele førsteplassen med 2XU, er vidundertightsen fra Röhnisch (kr 899). Modellen Shape Lynne 7/8 anti-shake får terningkast seks: Tightsen sitter som et skudd, og den holder det den lover med tanke på anti shake-effekten! Den transporterer raskt bort svetten, og tightsen er derfor perfekt for folk som svetter mye. 7/8-lengde betyr at tightsen slutter midt på leggen, for deg som liker det best - og de kurvede sømmene bak gir rumpa et ekstra løft! Vipper du mellom to størrelser, anbefaler produsenten selv at du går ned, da tightsen vil utvide seg noe.

Her er noen av kommentarene som dere forbrukere har lagt igjen ved kjøp av produktet: "Jeg har lenge sverget til Asics treningsbukser, og har ikke tidligere funnet noen jeg vart like fornøyd med. Men denne buksa elsker jeg! Den sitter godt på og er veldig behagelig. Så er det jo superfint mønster på den." Sofie

"Synes buksen er normal i størrelsen, og sømmene bak gjør at rumpa ser ekstra "spretten" ut :) Liker at det er knyting i livet." Janne

"Fantastisk god passform - og den gir virkelig rumpa et løft. En favoritt blant mine anti-shake tightser. Anbefales!"  ToneCasall Sculpture tights
Nå får du 40 prosent rabatt på denne sculpture-tightsen fra Casall. Den er hurtigtørkende og med lavt liv. (Foto: Casall)

En god allrounder fra Casall

For det første, vi elsker at denne tightsen har en sommerpris på 419 kroner. Casall Sculpture tights er et rimelig og godt alternativ til treningen. Linningen er elastisk og kan justeres, men her er både midjen lav og lengden kortere enn på tigtsene ovenfor.

I løpetesten på KK.no nådde ikke treningstightsen fra Casall helt opp, men den får pluss for stort utvalg i mønstre og farger samt at den suger til seg svette på en god måte. Dommen lød som følger: Det er umulig å ikke bli lagt merke til med denne tightsen på trenings­senteret eller i marka! En ren festtights som dessuten sitter bra på. Men shapingeffekten er dessverre ikke like bra, og man må derfor dra den mye opp når man legger ut på en løpetur.

Håper vi sees i en sprek løpetights under Drammen halvmaraton!

Les også Pulsklokkene til Drammen halvmaraton og Finn ut om det er Mac eller Pc du bør gå for til skolestart.
2XU Mid Rise Compression Tights - Magenta
2XU Mid Rise Compression Tights i en lekker magentafarge spriter opp løpeturen. Vi har i hvert fall lyst til å komme oss ut med denne kule tightsen. (Foto: 2XU)

Compression tights fra 2XU

Dette er tightsen for deg som trener mye og er opptatt av at klærne skal holde mål deretter. Tightsen bør gi en optimal løpeeffekt, puste godt og gjøre at du henter deg inn igjen raskt etter endt økt. Vi har flere favoritter i denne klassen: 2XU Elite Compression Tights - Women Black Steel Logo får du til en super sommerpris (kun 999), og det er ikke uten grunn at merket er hovedsponsor til Drammen halvmaraton. Her får du mye kvalitet og løpeopplevelse for pengene (ja, for den er den dyreste i denne guiden); fantastisk passform, gradert kompresjon og meget gode pusteegenskaper.

Vil du ha det siste fra 2XU anbefales Mid Rise Compression Tights (kr 1299) som har bredere linning enn bestselgeren over (høyt liv uten knyting som gir hold in-effekt). Materialet "Powermesh", som er brukt i linningen, skal øke komfort og gi en bedre kroppsholdning. Nytt er også det prikkede X designet med refleks (kun for tightsen i svart). Tightsen kan også fint brukes til innendørs trening hvis du foretrekker det. Da KK.no testet løpetights i slutten av april, stakk Mid Rise Compression-tightsen av med seieren. Dommen var følgende: Sitter som støpt enten du velger en kort intervalløkt, eller en lengre økt! God kompresjonseffekt, men gir samtidig rumpa et fint løft!

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet