Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk
Bærbare pc-er

(Foto: FOTO: produsent)

GUIDE: Slik velger du den riktige bærbare pcen!

Annonse fra Prisguide.no

Prisguide.no sammenligner priser på mer enn 50 000 produkter fra 110 nettbutikker.

Følg med på tilbudssiden for de beste tilbudene hver dag. 

Du kan også se prishistorikk og få tilsendt prisvarsel når et produkt faller i pris.

Nå er det lurt å kjøpe bærbar pc. I en jungel av pc-er har vi laget en guide for deg som er på utkikk etter en ny bærbar. Enten du ser etter en lett, liten og rask pc som takler enkle gjøremål eller en raskere pc til deg som skal kjøre kraftig programvare. Uansett hva du ser etter vil disse tipsene gjøre det enklere for deg å velge.  

Så hva bør jeg velge?

Det viktigste du bør tenke på er å kjøpe en pc etter dine behov. Trenger du egentlig den kraftigste pcen? Eller holder det med en pc som enkelt takler dine daglige behov som e-post, nettbank, nettsurfing, sosiale medier og skriveprogrammer. Du bør også huske at om du går for den billigste prisklassen kan det være at du sitter igjen med en pc som ikke fungerer til de oppgavene du hadde sett for deg.

Hvor mye penger bør jeg bruke?

Det kommer veldig an på hva du skal bruke den til. Dersom du ser etter en bærbar som takler de mest ordinære behov som nettsurfing, e-post, streaming av film og musikk, skriveprogrammer og sosiale medier får du gode pc-er til 4-5000 kroner.

Det finnes også billigere varianter, til 2-3000 kroner, men da må du ofte gå på kompromiss når det kommer til lagringsplass, batteritid, byggekvalitet og noen ganger brukervennlighet.

Dersom du skal ta kreative studier eller og trenger pc som takler kraftig programvare for spilldesign, spill, filmredigering, grafisk design eller lignende må du legge til noen tusenlapper. Til gjengjeld får du da en pc som takler alt og som vil vare i mange år fremover.

Se også våre andre guider:
Pulsklokkene til Drammen Halvmaraton
Sommerklare legger på 1-2-3

(kilder: www.dinside.no og www.tek.no)

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3 (Foto: FOTO: produsent)

De billigste med Windows

Det har blitt veldig populært å erstatte bærbar med nettbrett, men i den siste tiden har pc-en krympet inn forspranget som nettbrettet har hatt på batteritid og vekt. Dinside skriver at det er en sterk økning i interessen for hybrider. (mellomting mellom nettbrett og PC)

Acer Aspire ES1-311 ble kåret til vinneren i billigklassen. (2-3000 kroner) Acer Aspire ES1-311 er en fullblods Windowsmaskin. Den veier kun 1,6 kg, den har en 13,3 tommer skjerm, HDMI-utgang, god batterikappasitet på 7 timer og stor lagringsplass med 500GB. Hvis du er på utkikk etter en lett og rask billig-pc som er blitt kåret til vinner i sin klasse er Acer Aspire ES1-311 pc-en for deg.

Om du beveger deg et par tusen kroner opp i pris finner du blant annet Acer Aspire Switch 11 eller et anbefalt produkt fra Dinside, nemlig Microsofts egne hybrid, Microsoft Surface Pro 3. Om du har tålmodighet til å vente er Microsoft Surface Pro 4 rett rundt hjørnet.

Microsoft Surface Pro 3 med 128GB lagringskapasitet ligger på 9669 kroner, og her får du mye for pengene. Det finnes en billigere variant med mindre lagring. Den kan du se her. Som positive argumenter trekker Dinside frem at Microsoft Surface Pro 3 har en svært god og skarp skjerm, lett til å være en bærbar pc (kun 798g), god og kjapp i daglig bruk og en styrepenn med lav forsinkelse. Av svake sider skriver de at den blir varm og støyer ved tung belastning og finnes ikke i 4g-versjon.

Macbook Air
Macbook Air (Foto: FOTO: Produsent)

Hva med Mac?

Det er viktig å huske på at om du er vant til Windows-maskin er det en liten overgang å gå over til Mac. Det er ting som er enklere og ting som er vanskeligere med Mac, men i utgangspunktet er Mac lette og brukervennlige maskiner. Handler du med et budsjett er ikke Mac noe for deg. Det finnes ikke Mac i de lavere prisklassene.

Den billigste Macen er en Apple Macbook Air 11.6" som ligger på rundt 8500 kroner. En skjermstørrelse på 11 tommer blir ofte lite for de aller fleste. Er du derimot ute etter å handle en kraftig maskin med lang levetid og lite problemer er Macbook Pro 13" å anbefale. Denne bærbare Macen klarer de fleste store programvarer og egner seg til kreative jobber. Den har Retina skjerm som betyr at du får mye mer detaljer i bilder og video enn ved en vanlig skjerm. Prisen ligger på 12000 kroner.

Går du litt opp i pris får du en Macbook Pro 15" med større skjerm, krafigere grafikkort, større prosessor og mer lagringsplass.

Lenovo Thinkpad Z50-70
Lenovo Thinkpad Z50-70 (Foto: FOTO: produsent)

Testvinner til under 5500 kroner

Vi snakker om Lenovo Z50-70. Den har en pris på 5995 kroner og er hos Dinside.no testvinner i mellomklassen. Den finnes også i priser fra 4444-8995 kroner avhengig av hvor mye lagringsplass og minne du ønsker. I denne prisklassen kan du forvente langt bedre ytelse enn i budsjettklassen. Den har Full-HD skjerm med 15.6 tommer størrelse, god lagringskapasitet og rask prosessor. Av andre gode pc-er i denne prisklassen finner du Asus Transformer Book Flip og HP Pavilion 15-P182no. Med en prisklasse på 5-6000 kroner kan du forvente bedre byggekvalitet enn på de rimligste modellene. Så det kan være en fordel å legge litt ekstra penger i en pc som du vil ha glede av lenger.

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet