Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Feriefølelse året rundt

Annonse fra Nordre Jarlsberg Brygge AS

I Sande har et helt spesielt byggeprosjekt tatt folket med storm. Linda og Runar Bakken fra Drammen savner ikke byen. - Her vil vi bli gamle!

STORTRIVES: Linda og Runar har planen klar: I dette Sande-paradiset skal de bli gamle. - Her er det litt ferie hver dag!

Blikkstille vann. Båter og sjø så langt øyet kan se. Sola som skinner i det speilblanke vannet. Eldre og unge hygger seg om hverandre på uteområdene. Her klatres det, det spilles sandvolleyball, golf og tennis - og på sportsbaren er det yrende liv. EM-kampene går som en perle på en snor.

– Vi har bodd her i litt over fem år. I utgangspunktet kjøpte vi denne leiligheten som en «hytte», men etter hvert bodde vi mer her enn i Drammen, forteller Runar Bakken med et stort smil.

Selv trodde den innbarka drammenseren at han kom til å savne byen sin, men den gang ei.

– Vi jobber uansett i Drammen begge to, så vi er jo sånt sett der nesten hver dag, sier Runar.

– I Sande får vi alt vi trenger. Og alle hilser på hverandre her, det er så hyggelig, kompletterer Linda.

SKAL DET VÆRE EN BÅTPLASS?: Til hver leilighet i Nordre Jarlsberg Brygge er det mulighet for å kjøpe båtplass.

Arkitektene har fått lov til å tenke «Hvordan forme dette best mulig?»

Kent Salte, prosjektmegler

Bygger tusen båtplasser 

For Sande sentrum er kun fem minutter unna med buss. Derfra går det også tog til Drammen, Oslo og Sørlandet. Det er vinmonopol og alltid parkeringsplass å få. 

Kent Salte er prosjektmegler for Nordre Jarlsberg Brygge og er stolt over hva man har fått til i Sande.

STOR INTERESSE: Ifølge Kent Salte er prosjektet Nordre Jarlsberg Brygge unikt - og tiltrekker seg folk fra Oslo, Drammen og ulike plasser i Vestfold.

 Når man reiser ut hit, kommer man til et unikt sted som ligger rett ved sjøen. Du kan bokstavelig talt stupe ut i sjøen. Arkitektene har fått lov til å tenke «Hvordan forme dette best mulig?» fra dag én. Arkitekturen får beboerne nå nyte fullt ut, forklarer han.

Brygga er stor og lang med plass til hele tusen båter. Alle som flytter hit får også muligheten til å kjøpe en båtplass. Det er dypvannsbrygge og det er badestrand som er jobbet opp fra ingenting - med spesialimportert sand. Fiskemulighetene er mange, det finnes både krabber og sjø-ørret. Ifølge Salte blir man nesten mer lei sola enn man ønsker den.

 Menneskene som bor her er våre beste ambassadører. Boligene skal være et sted du kan nyte etter jobb. Dette er det rette stedet å bo for deg som elsker det maritime liv!

Kontakt Kent Salte dersom du ønsker å vite mer om Nordre Jarlsberg Brygge og/eller ønsker å avtale visning!

DET GODE LIV: - I Sande får vi jo alt vi trenger. Og alle hilser på hverandre her, sier beboerne og ekteparet Linda og Runar.

Barndomsminner fra Kommersøya

Linda og Runar har naturlig nok båt. Nå har de også omgivelsene til å kunne bruke den titt og ofte.

– Grunnen til at vi koser oss sånn, er at vi har det meste her. Vi er veldig glade i sommerlivet og alt det har å by på, samtidig er det flott turterreng i nærområdet. Vi bruker også fjorden både sommers- og vinterstid. Det var veldig overraskende å se at det er så mange vinteraktiviteter her, som skøyter, gåtur på isen og langrenn, forteller Linda.

For ekteparet er det litt som å «komme hjem». Både Linda og Runar tilbragte nemlig sommeren i barndomsårene på Kommersøya.

– Her har vi lyst til å bli gamle, kommer det fra Linda.

– Vi har rett og slett litt ferie hver dag, avslutter Runar.

Gled deg til dette på Nordre Jarlsberg Brygge:

* Badestrand

* Sydvestvendt beliggenhet 

* Flott sjøutsikt 

* Bilfrie områder 

* Det er i dag en ny skole og barnehage 

* Det kommer en ny matbutikk 

* Mulighet for båtplass 

* Upåklagelige solforhold, enkelte leiligheter har sol fra morgen til kveld 

* Variert og godt bomiljø - her trives unge og eldre 

* Flotte turmuligheter 

* Aktiviteter som strandvolleyball, golf, tennis, kajakk, svømmeklubb (her bades det hver dag året rundt!), kyststi og andre turstier, skiløyper, skøytebane på isen om vinteren 

* Egen sportsbar

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet