Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hør hva Tomas mener om villsvin og julebord

Annonse fra Norengros Drammen

I denne korte videoen svarer Skutebrygga-kaptein Tomas Hernandez på en kjapp quiz om alt fra villsvin, VG, Donald Trump til bompenger og norske julebord.

Og selv om vi snakker om en fyrrig spanjol fra varme Tenerife, bedyrer Tomas Hernandez (65) at han elsker norsk jul. Han hevder hardnakket at han fortrekker ”Deilig er jorden” fremfor ”Feliz Navidad”. Kanskje ikke så rart når du har pyntet norske julebord i over 40 år.

Det var i det herrens år 1973 at Tomas kom fra solfylte Spania til kalde Drammen. Og her har ikke Tomas bare lært drammenserne og spise tapas på Skutebrygga; han er også opptatt av norsk mat, tradisjoner og ikke minst julebord. Tenerifes store sønn har da også klare meninger om hvordan et julebord skal se ut.

KLAR FOR JULEBORD: Tomas gleder seg til en tradisjonell, norsk julehøytid.

– Elsker norsk julemat

– Ja, jeg bare elsker norsk jul og norsk julemat. Det finnes ikke noe bedre mat i julen en ekte, norsk mat som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Og rammen rundt er også viktig med et flott pyntet julebord. Hjemme bruker jeg en del pynt, men Skutebrygga er så julete i seg selv at her begrenser vi pyntingen litt. Det skal jo ikke være overpyntet heller, smiler Tomas. 65-åringen, som kommer til å servere julemat til nærmere 200 kunder hver eneste dag frem til jul, mener dessuten at planlegging er like viktig som selv pyntingen.

Tomas bruker blant annet å kjøpe inn produkter fra Norengros Drammen Papir Engros i god tid før julebordsesongen braker løs. – Ja, jeg bruker blant annet servietter og lys fra Norengros fordi det er kjempegod kvalitet i forhold til prisen, forklarer Hernandez.

GODE TIPS: Kristin Claudi har noen gode tips som skaper restaurantfølelse på hjemmebane.

Skap din egen restaurantfølelse

– Mange av de største restaurantene i Drammen bruker våre produkter, og nå er disse produktene også lett tilgjengelige for private kunder i proff-butikken i Tollbugata. Her kan du nå nyttiggjøre deg av det samme proffe utstyret og varene som det bedriftene og ekspertene bruker. Dermed kan du enkelt skape «restaurantfølelsen» selv, enten det er hjemme, i kantina på jobben eller på avslutningen til idrettslaget, forklarer daglig leder i Norengros Drammen Papir Engros, Kristin Claudi.

– Vi har bygd om butikken i Tollbugata, så nå er disse varene enda mer tilgjengelige for vanlige brukere. I tillegg så får de tilgang til all den kompetansen våre medarbeidere har om de ulike produktene, legger Kristin til.

BRETTEKUNST: Serviettleverandøren Duni viser frem enkle bretteteknikker på Youtube.

Sånn brettes servietter

– Og når det gjelder julebord så er våre kvalitetsservietter veldig greie å brette. De er faktisk enklere å brette enn lin og andre stoffservietter i tillegg til at de holder veldig godt på «fasongen» når de er ferdig brettet, opplyser Kristin. 

Se hvordan servietter skal brettes.

– Våre engangsduker ser dessuten helt ut som en vanlig duk og man slipper å være redd for flekker på duken. Og med 25 meter på rullen skulle det være nok til de aller fleste langbord. Hvis ikke er det bare å bestille flere ruller, forteller Norengros-sjefen. 

Lys som brenner lenger

Telysene og kubbelysene fra Norengros har veldig lang brennetid. – Man slipper å bytte lys i løpet av middagen, og lysene soter også mindre enn andre lys, opplyser Kristin Claudi som legger inn en liten advarsel om at telys blir svært varme og aldri må settes rett på bordet. – Vi også naturtro ledlys-varianter som kan brukes på steder der stearinlys ikke er tillatt, forklarer hun.

Avslutningsvis oppfordrer Norengros-sjefen folk til å være litt kreative før julebordet skal dekkes. – I stedet for å kjøpe ferdig lagede bordkort så er det mulig å få kjøpt farget papp og kartong og lage dine egne personlige bordkort.

LES MER OM NORENGROS PRODUKTER HER


Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet