Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En matopplevelse verdig en bryllupsfeiring

Annonse fra Dønn Ærlig Catering

Bryllup er en stor begivenhet og Dønn Ærlig Catering tilbyr et bredt utvalg av catering.

Om ganen har lyst på noe annet enn de tradisjonelle rettene eller koldtbord, kan vi varmt anbefale grillmat for den store dagen.
Vi stiller med profesjonelle kokker og eventuelt servitører til festlokalet, og rigger opp grillteltet og buffé. Snart dufter det nygrillet mat og vi slår gjerne av en prat med gjestene mens maten forberedes. Når maten er vel fortært rigges buffeten ned og festen overlates til dere.

Hos oss kan dere velge mellom helgrillet lam, grill tapas og assortert grillmat. Naturlig nok følger det godt med tilbehør slik at både brudepar og gjester går mette fra bordet. 

Som stolte håndverkere med smak for god mat setter vi vår ære i å levere spesialtilpassede løsninger til DITT behov. 

Vi har faste menyer og priser som gjør det enkelt for kunden å orientere seg etter sitt behov.


Eierne av Dønn Ærlig Catering har lang fartstid i bransjen og begge er utdannet innen topp restauranter. Vi har allsidig erfaring innen både catering og oppstart og drift av ulike konsepter innen faget.

Vi hjelper deg å sette et personlig preg på arrangementet og den store dagen! 

Dønn Ærlig Catering

• Dønn Ærligs filosofi er enkel: Det er å være dønn ærlig.

• Kundene skal oppleve ærlighet i alle ledd av leveransen, gjennom pris, service og kvalitet.

• En helhetlig matopplevelse med "Value for Money".

• Dønn Ærlig selger kvalitetsmat til en ærlig pris gjennom en god lokalisering i Asker.

• Vi tilbyr Catering/takeaway, Gourmetmat og levering til arrangementer med tema.

• Faste og daglige leveranser til ulike bedrifter og organisasjoner.

• Vi vektlegger kvalitet, smak og utseende som vårt viktigste fortrinn – til en fornuftig pris. 

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet