Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllupsfest i historiske omgivelser

Annonse fra Fruene Haugestad

I mer enn 100 år har den hvitmalte trebygningen, kjent som Haugestad, ønsket feststemte mennesker velkommen til ulike arrangementer.

Livet består av mange spesielle og unike dager, og bryllupsdagen er en av de mest minneverdige. 

Dette er uten tvil dagen da alt skal være vellykket: Lokale, bordoppsett, mat, drikke, musikk og kaker.

Fruene Haugestad bidrar til at dere får den perfekte rammen rundt den store dagen. Vi har lang erfaring med bryllupsarrangementer og sørger for at alle detaljene er på plass.

Haugestad er meget egnet til en bryllupsfeiring, med sine lyse og trivelige festsaler og salonger, solterrasse og store, grønne uteområder, som gir gode muligheter for flotte brudebilder. 

Brudeparet skal nyte dagen uten bekymringer for selve arrangementet. Før den store dagen møter vi brudeparet og går gjennom alle ønsker og detaljer om arrangementet slik at dagen blir perfekt. Uansett om festen består av 12 personer i "Bestestuen" eller 120 personer i "Haugestadsalen" bidrar vi til et vellykket arrangement.

På våre selskapsmenyer finner dere velsmakende retter og mange fristelser. Vårt anerkjente kjøkken disker opp med hjemmelagede i en kombinasjon av både tradisjonelle retter og nye, spennende forslag. Maten er tilberedt med de beste råvarene, ofte hentet fra Lier. 

Våre trivelige lokaler på Lier passer utmerket for bryllup, konfirmasjoner, jubileer, vennefester og forretningsmiddager.

Alle viktige anledninger som skal feires krever planlegging så kontakt oss i god tid før arrangementet.

Hos oss skal kundene få god hjemmelaget mat – servert med et smil! 

Fruene Haugestad

• Vi tilbyr selskapslokaler i Lier med mulighet for bryllup, konferanser, selskaper og minnestunder.

• Fristende og varierte menyer med ferske delikatesser og fantastiske kaker.

• Vi skreddersyr løsninger fra 12 til 120 personer.

• Hos oss skal kundene få god, hjemmelaget mat – servert med et smil! 

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet