Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Er du den vi leter etter?

Nå er den mest spennende videojobben i Vestfold og Buskerud ledig

Annonse fra SPRAY

Amedia i Vestfold og Buskerud er på jakt etter en innholdsprodusent med video som spesialfelt.

- Stadig flere kunder har behov for levende bilder i markedsføringen sin. Det skal vi hjelpe de med, men da trenger vi en person som er god på video og som kjenner Vestfold og Buskerud godt, sier Danny J. Pellicer, kommersiell innholdssjef i Spray.


Spray er et kommersielt innholdsbyrå med ansvar for innholdsmarkedsføring i Amedia som er Norges største lokalaviskonsern. I Vestfold og Buskerud er disse avisene med i Amedia-familien: Tønsberg Blad, Sandefjords Blad, Østlands-Posten, Gjengangeren, Jarlsberg, Sande Avis, Øyene, Drammens Tidende, Eikerbladet, Laagendalsposten, Ringerikes Blad, Røyken og Hurums avis, Svelviksposten, Bygdeposten og Lierposten.

Amedias nye innholdsprodusent i Vestfold og Buskerud vil ha Tønsberg Blad som fast arbeidssted, men må regne med mange spennende reiser omkring i regionen for å fortelle historier for både lokale og nasjonale kunder.

Den vi er på jakt etter har solid utdanning eller erfaring fra videoproduksjon eller videojournalistikk.

- Det skjer så mye spennende i vår region, og næringslivet etterspør andre produkter enn bare tradisjonelle annonser. Vi har svært gode resultater med video og innholdsmarkedsføring, og det skal vi satse tungt på framover, sier Håvard T. Heimdal, salgsdirektør i Amedia region Buskerud og Vestfold.


Ingen dag vil være lik for den nye videofotografen, og han eller hun kan glede seg til varierte arbeidsoppgaver:

- Videoproduksjon - planlegging, filming, lyd, lys og klipp

- Beherske tekst og stillfoto

- Utvikle konsepter og innholdsmarkedsføringskampanjer for kunder

- Gjennomføre og publisere innholdsmarkedsføring i Amedias kanaler

- Produsere video beregnet for sosiale medier

- Delta i kundemøter med Amedias kunderådgivere

- Samarbeide med vårt nasjonale nettverk av innholdsprodusenter

- Noe reising i regionen Buskerud/Vestfold må påregnes

Vi er på jakt etter en selvstendig person som også fungerer godt i samarbeid med andre - både under produksjon og i møte med kunder. Du tenker som en journalist, men elsker markedsføring.

Danny Pellicer

Spray er Amedias kreative innholdsbyrå. Spray har et stort team av regionale og nasjonale innholdsprodusenter, rådgivere og strateger som hjelper partnere og kunder med å fortelle de gode, kommersielle historiene. Vi har spesialisert oss på å treffe målgruppen der de er – i nasjonale eller lokale kanaler, på kundenes egne plattformer, sosiale medier eller hos andre distributører.

For å sikre optimal spredning og effekt på kundens kampanje har vi en egen kommersiell desk som kontinuerlig optimaliserer og desker innholdet.

Spray sitter tett på innovasjon, utvikling og nyskapende krefter i et stort publiseringsmiljø i Amedia og Mediehuset Nettavisen. Vi kan levere de neste løsningene først, tilpasset partneres behov og ønsker.

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet