Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Perfekt temperatur i huset – året rundt

Annonse fra Alltek AS

Norsk klima varierer avhengig av sesong. Da er det godt å vite at med en varmepumpe i boligen får du perfekt temperatur inne; uansett hva kvikksølvet i termometeret viser.

Adresse
Årkvislaveien 51, 3402 Lier


Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00

Til tross for at Norge er en oljenasjon, er det nå lovbestemt at alle oljefyringsanlegg skal byttes ut innen 2020. Varmepumper er et perfekt løsning, som gir en perfekt innetemperatur – hele året. Det er også en energibesparende løsning, som også reduserer energikostnadene betydelig.

– Vi leverer en komplett pakke som består av varmepumpe, montering og installering samt instruksjoner om rett bruk, sier Thomas Treffen. Han er daglig leder og medeier i Alltek AS, som spesialiserer seg på nettopp varmepumper.

Treffen er utdannet elektriker (med fagbrev) og startet karrieren i Røyken Elektriske i 1990. Det var også her han ble introdusert til varmepumper. Elektrikeren så hvor gunstig varmepumper var som oppvarming kontra panelovner. Interessen og gleden for produktet vokste med årene og i 2013 valgte han å starte sitt eget firma, Alltek AS. Med seg på laget har han Trond Pedersen. I begynnelsen påtok de seg oppdrag av alt innen tekniske installasjoner, men fokuset ble rettet mer og mer mot varmepumper. 

Trond Pedersen og Thomas Treffen (fra venstre) monterer varmepumpe slik at huseier kan nyte både varme og kalde dager.

Farvel til oljen

Kundebasen består i hovedsak av private huseiere. Nå som alle oljefyringsanlegg skal fjernes innen 2020, er varmepumper en utmerket erstatning. Myten om at varmepumper kun kan anvendes på vinterstid, er for lengst forsvunnet. Varmepumpen fungerer også utmerket om sommeren, og gir en behagelig temperatur inne når solen skinner på sitt sterkeste.

– Den varme sommeren har ført utrolig mange henvendelser. Det har gått over all forventning, så det ble begrenset med ferie i år, smiler Treffen.

Varmepumpen har to hensikter: Om vinteren varmer den opp og om sommeren kjøler den ned. Alltek AS tilbyr luft-til-luft varmepumper. Det innebærer at varmepumpa trekker varmeenergi fra uteluften og leverer lun og behagelig varme til boligen. Varmepumpen består av en utedel og en innedel. Utedelen utnytter energi fra uteluften og øker temperaturen for oppvarmingsformål ved hjelp av en kompresjons- og ekspansjonsprosess. En moderne varmepumpe leverer høy varmekapasitet under alle forhold, også når det er skikkelig kaldt ute.

– Mange tror at det koster mye å kjøle ned huset om sommeren. Det er feil. Med de strømprisene som er i dag, er kostnaden mellom 5-6 kroner per dag. Så det er rimelige å holde det kjølig inne med varmepumpe, forteller Treffen. 

Trond Pedersen med siste finish på monteringen.

Kvalitetspumper i 80 år

Det er vanskeligere å kjøle ned et hus enn å varme opp fordi det er tyngre luft som skal gjennom rom og hus. Så jobben er tyngre, men maskinen bruker mindre strøm på å gjennomføre det. Man bruker med andre ord mindre strøm på å kjøle ned enn varme opp. Med det i bakhodet er det ingen grunn til å ha være betenkt når det kommer til installasjon av varmepumpe. Den gir deg fordeler både sommer som vinter.

Alltek AS selger og installerer varmepumper fra Daikin og Mitsubishi.

– Jeg er stor fan av Daikin, som er verdens eldste produsent av varmepumper. De har holdt på i 80 år, og driver kun med varmepumper, og er faktisk eneste leverandør som fokuserer kun på varmepumper. De er flinke og raske til å utvikle seg og tilpasse seg på markedet, forteller Treffen.

Alle Daikin-varmepumper (luft-til-luft) er fabrikktestet helt ned til -25 grader. Kjøper du en varmepumpe fra Daikin følger det også med 5 års trygghetsgaranti. Daikin tilbyr design og løsninger til alles behov og ønsker.

– De har også egne pumper tilpasset folk med pollenallergi. Denne pumpen er konstruert slik at den renser luften enda bedre. Daikin har varmepumper som dekker et hvert behov, fortsetter Treffen.

Alltek AS har alle sertifikater og godkjenninger som kreves for montering, installering, service og reparasjoner. 

Trond Pedersen er godt fornøyd med å kunne bidra til et bedre inneklima for huseier.

Ekspertens anbefallinger

Den drevne montøren har også noen gode råd å komme med: Bruk en godkjent montør til å installere varmepumpen!

Det er ikke bare å feste pumpen på veggen og sette inn stikkontakten. Alltek AS foretar gratis befaring hvor de kartlegger ditt behov og vurderer den beste plasseringen av pumpen. De aller fleste boligeiere ønsker at den skal være mest mulig skjult. I tillegg vet Treffen hvilke pumpe som passer best til ditt boligareal og bruk.

Så vil du få et konkret tilbud som inkluderer varmepumpe, levering og montering. Som kunden innebærer dette at du kun har én å forholde deg til.

– Service på varmepumpen bør utføres minimum hvert andre år. Vi følger opp våre kunder hver sommer siden det er mest ideelt med tanke på å klargjøre pumpen til vinteren, sier Treffen.

Han anbefaler også at boligeier er flink til å utføre egenservice. Filteret i innedelen bør renses minst én gang i måneden. Ellers risikerer du at det tetter seg, luften går ikke gjennom og pumpa yter dårligere og dårligere. Pumpa vil også jobbe hardere fordi luften går ikke gjennom og det vil ikke bli noen økning i temperaturen. Konsekvensen er at du korter ned levetiden på varmepumpen, som normalt ligger på 12-15 år.

De to montørene i Alltek AS brenner for jobben sin og trives utmerket med å reise rundt i Drammen og omegn for å gi boliger et bedre inneklima. De tilbyr 24 timers service til alle kunder ved behov.

Med Alltek AS med på laget kan du føle deg trygg på at du får kvalitetsmerker på varmepumpen, korrekt utført installasjon, oppfølging og god service. Du får det også varmt om vinteren og kjølig om sommeren. Bedre kan det ikke bli! 

10 gode råd for varmepumpe

1. Varmepumpen bør være tilpasset nordisk klima.

2. Kjøp både pumpe og montering av samme aktør.

3. Varmen bør kunne spres videre til andre rom relativt fritt. Få en befaring før du bestemmer plasseringen av varmepumpen, da får du mange nyttige tips og råd.

4. Varmepumpen bør skjermes mot vær og vind. Tak og sidevegger er å foretrekke.

5. En fast installasjon som varmepumpe bør være fast tilkoblet og må ha jordfeilbryter.

6. Be montøren gi deg grunnleggende opplæring og les bruksanvisningen.

7. Varmepumpen bør være innstilt på en jevn temperatur døgnet rundt. Besparelsen vil være minimal ved å senke temperaturen, spesielt i eldre hus.

8. Skal du være borte over lengre tid, for eksempel på ferie, er det smart å senke innetemperaturen. Dette bidrar til å senke energikostnadene.

9. Service bør utføres hvert andre eller tredje år. Montøren sjekker da om anlegget fortsatt gir deg optimal besparelse og for slitasje på komponentene. For at anlegget skal virke optimalt må ute- og innedelen rengjøres.

10. Service og riktig vedlikehold sikrer deg god, stabil og økonomisk drift i mange år. 

Alltek AS

• Vi har varmepumper som vårt hovedvirke og har jobbet med dette i mange år.
• Vi monterte vår første varmepumpe i 1999. Antall installerte varmepumper har økt fra år til år.
• Vi har kunnskap og forståelse for faget vi jobber med.
• Som kunde kan du være trygg på at vi kan levere en optimal løsning enten det er i bolig eller næringsbygg.
• Vi tilbyr både installasjon, service og reparasjon av varmepumper.
• Vi tilbyr 24 timers service til alle våre kunder ved behov. 

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet