Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi tar prosjektet ditt fra idé til ferdig løsning

Annonse fra Assemblin

Uansett hvilke behov du har for rørarbeid vil Assemblins medarbeidere tilby skreddersydde løsninger. Kundens behov ligger alltid til grunn for de løsningene som leveres.

Adresse
Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 110
3044 Drammen


Åpningstider
Mandag – lørdag: 07:00 – 16:00

Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner. Selskapet utformer, installerer og vedlikeholder løsninger for varme, sanitær, elektrisitet, automasjon og ventilasjoner.

– Uansett hvilke behov du har for rørarbeider, vil våre medarbeidere tilby skreddersydde løsninger der kvalitet og økonomi står i fokus. Ingen prosjekter og ingen behov er like. Kundens ønsker vil alltid ligge til grunn for de løsningene vi leverer, sier Leif Stensrud, avdelingsleder.

Han forteller videre at Assemblin har mange fortrinn som gjør at både private og næringsliv ønsker å bruke dem igjen og igjen.

– Vi er gode på drift, leverer gode prosjekter, har faglig sterke rørleggere og prosjektledere og lang erfaring. Våre ansatte er oppdatert på hva som skjer i bransjen og vi er dyktige på kommunikasjon både internt og med kunden, legger Stensrud til. 

Assemblin er en trygg og ordentlig arbeidsplass med faglig kompetanse i alle ledd sier Leif Stensrud.

Kompetanse i alle ledd

Uansett hvilket prosjekt du skal i gang med, er det nesten garantert at Assemblin har håndtert de samme utfordringene og utført samme type oppdrag tidligere. Merittlisten er lang og imponerende. Nå er de i full gang med to store prosjekter: Jotun og Sykehuset Vestfold.

Assemblin er ansvarlig for å levere røranlegg, sanitær og varme til Jotuns nye konsern, hvor 25 rørleggere er i full gang. Prosjektet skal ferdigstilles i oktober 2019.

Kontrakten med Vestfold Sykehus er Assemblins største norske enkeltkontrakt noen gang. Her står de bak rørentreprisen, som inkluderer kjøling, prosjekt, rør, sanitær og varme. Alt skal være ferdig overlevert i mars 2021.

Selskapet har erfaring med kontorer, arenaer, kjøpesentre, boliger og industrianlegg. Ingen jobb er for liten og ingen jobb er for stor.

– Vår styrke, foruten den faglige kompetansen, er at vi er en ordentlig, sikker og trygg arbeidsplass, sier Stensrud. 

Avdelingslederen er selv et godt eksempel på dette. Allerede som 16-åring startet han som lærling i bedriften en gang i 1987. I løpet av de 31 årene har Stensrud gått gradene. For han har Assemblin vært den eneste arbeidsplassen.

– Det er jo noen år siden jeg begynte her, så jeg har vært med på mye. Vi har lavt sykefravær og få utskiftninger, så det er tydelig at dette er en arbeidsplass hvor folk trives. Det er jo slik vi vil ha, smiler han. 

Best på det vi gjør

Assemblin

Godt over de 40

Mange av de ansatte har vært med lenge, og det er levert ut noen Gullklokker (25 år) opp gjennom årene. Én av ringrevene er Per Kristiansen, med 46 år i tro tjeneste.

– Jeg har vært med en del navnendringer på selskapet, før vi ble Assemblin for fire år siden, men arbeidsmetodene og selskapets mål og filosofi har ikke endret seg siden jeg startet, sier Kristiansen.

Han trives utmerket med hyggelige kollegaer, den gode kommunikasjonen og ikke minst at det er lav terskel mellom ansatte og ledelse.

Kristiansen har godt fra rørlegger til innkjøp, og jobber nå på prosjektet Tønsberg Sykehus. Hverdagen består av innkjøp av materialer, utlevering til de 20 rørleggerne, ta imot varer og fordeling og passe på at rørleggerne har det de trenger.

– Det er en variert hverdag, og i tillegg så bistår jeg de unge med råd og tips. Jeg har jo opparbeidet meg en del erfaring i løpet av årene, smiler han.

Mesteparten av årene har jeg tilbrakt på byggeplasser, så det er blitt el del reising rundt omkring i distriktet.

– I jobben treffer vi jo mange hyggelige mennesker, og Assemblin er en seriøs bedrift. Vi er også store så vi kan påta oss store prosjekter, fortsetter Kristiansen. 

Fjell skole er ett av mange prosjekter Assemblin er involvert i.

Med fokus på de yngre

Selv om Assemblin er bygd på den eldre garde, er de heller ikke redd for å satse på yngre og fremadstormende rørleggere. Stensrud er klar på at de yngre må rekrutteres, videreutdannes og ja, rett og slett vedlikeholdes. I dag har de 25 lærlinger. Disse er fordelt på avdelingene i Drammen og Sandefjord. De aller fleste får tilbud om fast jobb etter endt lærlingtid.

– Vi tar inn 6-7 lærlinger, om de er gode nok. I år har vi også tatt inn voksenlærlinger. Vi rekrutterer mange selv. I mai måtte vi ansette en egen Rekrutteringsansvarlig for rørleggere, sier Stensrud.

Assemblin jobber ut mot yrkesskolene i Oslo, Grimstad og Trondheim samt fagskoler.

Det satser også stort på kompetanseutvikling og godt lederskap. Assemblin har sin egen skole hvor både rørleggere og ledere jevnlig blir satt på skolebenken. Gjennom temaer som motivasjon, miljø, faglig dyktighet og vilje og evne til å utvikle seg selv, legges mye av grunnlaget for medarbeidernes engasjement. Dette igjen bidrar så igjen til selskapets suksess.

– Vi har ansatte som går på Fagskolen for videre utdanning. Noen har fri fra jobben og fullfører på to år, mens andre studerer i helgene og er ferdig utlært om fire år, sier Stensrud.

Assemblin tar også ansvar for den virksomheten de driver, hva den resulterer i og hvordan den påvirker mennesker og miljøet rundt.

– Vi har alle sertifiseringer som er påkrevd og fokuserer veldig på å unngå skader på ansatte eller at de skal bli ødelagt på jobb. I tillegg legger vi vekt på å være miljøvennlig, og har investert i elbiler. Nå jobber vi med å rulle ut elbiler som skal erstatte servicebilene også, forteller Stensrud.

Assemblin i Drammen lever virkelig opp til sitt slagord: Best på det vi gjør! 

Assemblins syv hovedmål

1. Best lønnsomhet i bransjen
2. Resultater gjennom dedikert salgsarbeid
3. Komplette tjenester innen elektro, rør, ventilasjon og automasjon
4. Best på gjennomføring av tekniske entrepriser og service i proffmarkedet
5. Engasjerte ledere som skaper de beste resultatene
6. De beste medarbeiderne med rett kompetanse
7. Utvikling som sikrer virksomhetens strategi og ivaretar indre og ytre miljø

Assemblin er også involvert i byggingen av hotellet i Drammen.

Assemblin

• Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Norge, Sverige og Finland.
• Vi utformer, installerer og vedlikeholder tekniske løsninger for varme, sanitær, elektrisitet, automasjon og ventilasjon i kontorer, arenaer, kjøpesentre, boliger og industrianlegg.
• Vår styrke er at vi kombinerer det lokale selskapets personlige tilstedeværelse med det flerfaglige konsernets styrke.
• Vi har 16 lokalavdelinger på Østlandet og Svalbard med over 500 ansatte.
• Assemblin er et ungt selskap med høye ambisjoner, men med lang historie og stor erfaring.
• Vi omsetter for 8,2 milliarder kroner og har 5 700 medarbeidere på 100 steder i Norden.
• Tjenester: Rør, elektro, automasjon, ventilasjon, prosjekt og service. 

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet