Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Naturlig, giftfri og miljøvennlig brannimpregnering

Annonse fra Bare Tre AS

Bare Tre AS ble etablert i 2017 av tre relativt unge, fremadstormende menn som har lang erfaring fra bransjen. De tidligere kollegaene er nå partnere i et selskap som vil øke kunnskap om brannbeskyttet tre.

Adresse
Tollbugata 51, 3044 Drammen


Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00

Bare Tre er totalleverandør av brannsikkert tre og finér til bruk i interiør- og eksteriørmiljø. Grunnleggerne er Espen Nøkleby Rustestuen, Jo Idar Sponås og Fredrik Frøling Pedersen.

– Vi jobbet i konkurrerende virksomheter, men bestemte oss for å starte noe sammen. Vi har alle høy byggfaglig kompetanse og erfaring fra bransjen, sier Rustestuen.

De tre partnerne danner et brannsikkert lag, og de har som mål å øke muligheten for bruk av treverk som bygningsmateriale. Dette gjelder også i miljøer der det stilles de høyeste krav til trematerialenes prestasjon ved brann, bestandighet og estetikk.

– Vi bruker heltre og finér som er brannimpregnert gjennom vakuum og trykk, og opprettholder brannmotstanden ut treets levetid. Det skjer med et naturlig, giftfritt brannimpregneringsmiddel som kalles Burnblock. Dette er et dansk impregneringsmiddel med fremragende egenskaper mot beskyttelse av brann, forteller Rustestuen.

Burnblock er et svært effektivt og ikke-giftig brannhemmende middel. Det består av rene, naturlige ingredienser kombinert i en patentert formel. Burnblock forhindrer effektivt oksygen fra å nå det behandlede objektet. Uten oksygen – ingen brann!

Middelet er også helt ufarlig. Selv om stoffet skulle komme i kontakt med det menneskelige øye, er det ikke mer skadelig enn fruktjuice. 

Rathkesgate 9B i Oslo er ett av prosjektene Bare Tre har vært involvert i.

Grønn tenkning

Rustestuen forklarer at Burnblock er miljøvennlig og inneholder ingen av bestandene som er på EUs Reach liste. Det er også økotex- sertifisert. Produktet i seg selv er nedbrytingsbart, så om det legges ut i naturen vil det være borte i løpet av 14 dager, og etterlater seg ikke spor.

Burnblock er godkjent på en rekke treslag, til både eksteriør og interiør.

De tre grunnleggerne har satset friskt. Fra oppstarten i 2017 har de utvidet til 11 ansatte. Alle de ansatte har bakgrunn fra byggebransjen, blant annet én brannkonsulent. Det er med andre ord en sterk og kompetent gjeng som sørger for en tryggere hverdag i bygningene de er med på å prosjektere.

– Vi satser sterkt fremover fordi det satser mer og mer på bygging i tre. Nå bygges det hus på opptil 80 meter i rene trekonstruksjoner. Både byggherrer og arkitekter bruker mer og mer tre, og vi skal være med på utviklingen, sier Rustestuen.

Bare Tre påtar leverer til hele Norge. På merittlisten står blant annet flere spennende prosjekter: Nedre Storgate 19 i Drammen, Kannik Skole i Stavanger, Rosenvinge Park i Moss og Ny Helsevakt i Trondheim.

– Vi er nå med på Valle Wood, som er på Valle Hovin i Oslo. Oslo Tre leverer den bærende trekonstruksjonen til prosjektet, som er gjort på en måte som ikke er gjort tidligere med tanke på måten det er bygd opp på. Vi har levert all utvendig kledning i brannimpregnert termofuru som er montert på prosjektet. Dette er et pågående prosjekt, som er fornøyd med å delta på, sier Rustestuen.

De tre partnerne i Bare Tre tenker også langsiktig. Rustestuen forteller at de jobber med å få Burnblock inn i brannvesenet og brannbiler.

– Spesielt med tanke på skogbrannslukning er Burnblock utmerket. Det er utført mange tester hvor det blant annet er laget en branngate bare ved å bruke Burnblock. Ved å bruke Burnblock iblandet vann kan det medføre en vannbesparelse på 20-30 prosent. Dermed er det kostnadseffektivt siden man bruker mindre vann og det er lettere å beregne vannmengde og kostnad når fly og helikopter skal brukes for slukning, sier en engasjert Rustestuen. 

Bare Tre AS er totalleverandør av brannsikkert tre og finér til bruk i interiør- og eksteriørmiljø.

En brannsikker fremtid

Testene viser også at Burnblock iblandet vann som benyttes ved slukking medfører at ikke bare flammene slukkes, men gløden blir også borte. Flere tester utført på halmballer viser at slukking av brannen i halmballene hvor det er brukt vanlig vann, medfører at det fortsatt ulmer i høyballene i opptil fire dager etterpå. Da vil brannstedet måtte overvåkes for å unngå at flammene blusser opp igjen. Ved bruk av Burnblock unngår man dette. Det er ingenting som ligger og ulmer.

– Burnblock kan til og med fås på sprayboks, som du kan bruke på juledekorasjoner. Dermed unngår du at det begynner å brenne, sier Rustestuen.

For eksteriør tilbys gran, malmfuru, varmebehandlet furu, varmebehandlet ask og Nobelwood.

For interiør tilbys kryssfinér, som er et tidløst produkt med et utall av bruksområder og Knauf Design sine fibergipsplater. 

I tillegg tilbyr de også brannimpregnert konstruksjonsvirke av gran i de fleste dimensjoner.

Fremtiden er både spennende og lovende. Det er ikke mer enn et år siden selskapet ble etablert og de har allerede markert seg sterkt på det norske markedet.

– Vår styrke ligger i høy grad av service som kundene får, god kunnskap og rådgivning, gode produkter med sporbarhet og konkurransedyktige priser, sier Rustestuen.

– Våre produkter kommer fra en bestandig skog og Burnblock er et miljøvennlig produkt. Kombinasjonen av alt dette gjør at kundene foretrekker oss, legger han til.

Bare Tre er også invitert til messen Bulding Green i Oslo i oktober. Her skal de stå på stand, og de er meget fornøyd med at de er blant årets utstillere.

Ønsker du en tryggere hverdag, er Bare Tre en utmerket støttespiller.

Gutta i Bare Tre jobber hele tiden aktivt sammen med sine leverandører for å øke kunnskapen rundt brannbeskyttet tre og oppfyller alle dokumentasjonskrav som er gjeldende.

Ingen tvil om at Bare Tre har et brennende engasjement for jobben! 

Bare Tre AS

• Bare Tre AS er totalleverandør av brannsikkert tre og finér til bruk i interiør- og eksteriørmiljø.
• Vårt mål er å øke muligheten for bruk av treverk som bygningsmateriale, selv i miljøer hvor det stilles de høyeste krav til trematerialenes prestasjon ved brann, bestandighet og estetikk.
• Bare Tre har bred erfaring fra byggebransjen og brannsikre treprodukter, og sammen med våre leverandører jobber vi hele tiden aktivt for å øke kunnskapen rundt brannbeskyttet tre og hvilke dokumentasjonskrav som er gjeldende. 

Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet