Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Nye regler: Nå kan du montere mer fjernlys på bilen

Annonse fra Ekstralys

Samferdselsdepartementet innførte nye regler i oktober 2018. Kort fortalt betyr det at du kan montere så mange ekstra fjernlys du vil på bilen din.

Man behøver ikke fortelle en nordmann at det er viktig å både se og å bli sett. Dette er noe vi opplever med egne øyne hver eneste dag i vinterhalvåret. Det største problemet på norske vinterveier er for lite lys.

I Norge har vi hatt strenge regler for montering og bruk av ekstralys på bil. Fra 1. oktober 2018 ble disse reglene liberalisert på initiativ av Samferdselsdepartementet. Nå er det opp til deg som bileier å anskaffe og montere tilstrekkelig lys på bilen.

De siste årene har det skjedd en rivende utvikling innen LED-teknologi, og dette har ført til pærer som er sterkere, som bruker mindre energi og som har lengre varighet. De oppdaterte reglene er i stor grad et resultat av de nye, tekniske endringene.

Under finner du en oversikt over hvilke regelendringer som har blitt innført. Vi har også plukket ut spennende produkter fra Ekstralys, en av de ledende aktørene innen spesialbelysning til bil, som det nå er tillatt å montere på bilen.

Regelendring nummer 1: Nå er det lov med én LED-lyskaster

Tidligere har det ikke vært tillatt å montere én enkelt lyskaster på bilen, selv om lyskasteren i seg selv er godkjent. De gamle reglene tvang bilføreren til å montere to lyskastere på bilen, selv om man egentlig bare ønsket seg én.

Nå er det altså tillatt å montere én LED-lyskaster, slik at du kan få like godt lys som Teslaen på bildet under.

LED-lyskaster montert under skiltet på en Tesla.

Anbefalte produkter:

Rigid SR20 Kombo LED Fjernlys

7 500 lumen. Kombinert lysbilde. Godkjent fjernlys.

Prisen er redusert med 18 %.

Les mer eller bestill her!

Lazer Linear 18 Elite LED Fjernlys

Lavprofil design. Godkjent fjernlys. 12 150 lumen.

Prisen er redusert med 18 %.

Les mer eller bestill her!

Regelendring nummer 2: Du kan montere så mange lys som du vil på bilen din, og det er ikke lenger noen regel om maksimal lysstyrke

De gamle reglene ga deg lov til å montere maksimalt fire fjernlys. De nye reglene setter ingen begrensninger på hvor mange lys du kan montere. Før måtte du også montere lysene parvis. Denne regelen er det slutt på, slik at du nå kan montere for eksempel tre tusenmetre på bilen.

Den gamle regelen om maksimal lysstyrke forsvinner også. Nå kan du ha så høy lysstyrke du ønsker.

Det er populært å montere tre Lumen Cyclops7 eller tre Lumen Cyclops9 på en trippel skiltbrakett. Sistnevnte pakke vil gi ufattelige 36 000 lumen, helt lovlig.

Anbefalte produkter:

Lumen Cyclops7 LED Fjernlys

2″ LED ekstralys. 4 320 lumen. 663 meter kastelengde.

Les mer eller bestill her!

Lumen Cyclops9 LED Fjernlys

Godkjent LED ekstralys. 12 000 lumen. 870 meter kastelengde.

Les mer eller bestill her!

Lumen skiltbrakett

For ekstralys og LED-bars. Passer alle lykter og biler. Kan montere to eller tre lykter på braketten.

Les mer eller bestill her!

Viktige regler

Selv om reglene er kraftig liberalisert, er det likevel ikke blitt fullt anarki:

– Lyktene må fortsatt monteres symmetrisk. Det vil si at dersom du tegner en linje gjennom bilen, skal det være likt antall lykter på høyre og venstre side av linjen.

– Lyktene skal fortsatt ha referansetall (ECE R112), selv om det totale referansetallet ikke betyr noe lenger.

– Dersom lyktene har parklys, så gjelder fortsatt reglene for parklys.

God idé å montere lyktene parvis

Selv om de nye reglene er trådt i kraft, er det fortsatt anbefalt å montere lyktene parvis, slik man måtte tidligere. Her ser du en Volkswagen Touran som har fått oppgradert fjernlysene til noen heftige LED-lyskastere fra Lazer.

Volkswagen Touran som har fått oppgradert fjernlysene til noen heftige LED-lyskastere fra Lazer.

Tøft å felle inn lys i grill eller støtfanger

Et annet alternativ er å felle inn Rigid SR6 i grill eller støtfanger, slik det er gjort på denne Volvoen. Dette var også en populær løsning før de nye reglene trådte i kraft.

Rigid SR6 montert i støtfanger på en Volvo.
Redaksjonen i Drammens Tidende har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet