Annonsørinnhold fra SpareBank 1 BV

Hva er dette?

Aktiv Veidrift bygger nye lokaler til 60 millioner i Kobbervikdalen

Det begynte med én mann og en spade. 17 år senere har Aktiv Veidrift 94 ansatte. Nye, flotte lokaler bygges -  godt hjulpet av deres lokale bank.

Annonsørinnhold fra

- Jeg startet med to tomme hender, spade, krafse og en tilhenger i 2002 og tok på meg mye belegningsstein-oppdrag. Sakte, men sikkert bygde jeg opp Aktiv Veidrift, sier anleggsleder og hovedeier, Pål Ask. Historien om gründeren handler om hardt arbeid, lite fritid og en tålmodig kone. 

- Jeg har jobbet døgnet rundt for å komme dit jeg er i dag. Kona mi måtte ta med ungene der jeg var på jobb i helgene så vi fikk litt familietid. Jeg hadde ikke greid dette uten kona mi, sier 60-åringen. 

Nye lokaler til 60 millioner

17 år senere har de vokst seg ut av lokalene på Gulskogen. Litt slitent er det også. Det mangler noen lister. Det snakkes om duer i taket. Og det er et lokale de leier. De har blitt mange flere i Aktiv Veidrift. Den ene ansatte har blitt til 94. Virksomheten har vokst seg stor. 

- Jeg kikket på en tomt i Kobbervikdalen for flere år siden. Tenkte at den hadde vært perfekt, men muligheten for å kjøpe kom ikke før nå. Jeg kontaktet rådgiveren vår, Jone, i SpareBank 1 BV og fikk finansiering, sier Ask og ser frem til å flytte til et helt nytt, 3000 kvm stort lokale på Dråpen i Kobbervikdalen på nyåret. Det blir trimrom for de ansatte og tilpassede verksted. Ny logo skal på plass. Kostnadsrammen er 60 millioner kroner. 

Slik blir de nye lokalene som bygges i Kobbervikdalen. 

- Pål fortjener dette. Han fortjener kronjuvelen i Kobbervikdalen. Han har jobbet så hardt i alle år. Dette er en drøm for han, skyter daglig leder i Aktiv Veidrift, Jan Ask Lervik, inn. 

-  Vi syns det er veldig fint å være med på denne reisen og bidra til at de får nye, flotte lokaler. Pål og SpareBank 1 BV har hatt et tett samarbeid i mange år. Vi er der for det lokale næringslivet, og må se hva de ønsker å oppnå innenfor visse rammer. På den måten kan vi spille bedriftene gode. Aktiv Veidrift er en god kunde, som jeg trives å jobbe med, sier Jone Eskeland, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV i Drammen. 

De har samlet seg på et møterom i de gamle lokalene, noe de har gjort mange ganger før. 

Les om alle fordelene ved å bli bedriftskunde hos SpareBank 1 BV

-  Jone er jo en utrolig hyggelig kar. Det er liksom aldri nei. Han svarer på telefonen selv om han er i India, sier Ask, som får alle rundt bordet til å humre. For ja, Eskeland fungerte også som rådgiver på ferietur på den andre siden av kloden. 

SpareBank 1 BV i Drammen har fulgt utviklingen av Aktiv Veidrift i mange år. Jone Eskeland er deres faste bedriftsrådgiver.

Enkelt å samle flere tjenester i SpareBank 1 BV

Du har sikkert sett mang en Aktiv Veidrift-bil i gatene i Drammen. Om de så har fikset et hull i veien, feid opp grus etter vinteren eller sørget for å lempe snø under Skisprinten, er de alltid parat. Ansvaret for drift og vedlikehold av veier i Drammen har de hatt i 11 år.

- Vi ønsker å være banken for lokale bedrifter. Ved å samle tjenester hos oss blir det enklere for kunden, og sammen kan vi spille hverandre gode, sier Jone Eskeland, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV Drammen. 

I dag har bedriften 40 servicebiler, 11 vogntog og 20 gravemaskiner som en del av utstyrsparken. Veier i Drammen er kun en del av den daglige driften. Aktiv Veidrift har bygd seg opp med kompetanse på vann og avløp, og fokuserer på entreprenørskap. 

-Jeg pleier å si at vi kan ta hele jobben fra du finner en tomt til du ruller ut plenene - fra graving til rørlegging. Utfordringen er at du ikke alltid vet hva som befinner seg i bakken, så vi møter noen utfordringer i ny og ne. Men komplett entreprenør - det er vi, påpeker Ask. 

For en bedrift som har vokst seg stor, er det viktig å ha en lokalbank som kjenner lokalmiljøet godt og tilbyr flere tjenester. 

-Aktiv Veidrift har alt av kontoer, kort, nettbankløsninger og driftsfinansiering i SpareBank 1 BV. Alle ansatte har også en god pensjonsavtale som de i disse dager flytter over til oss, sier Eskeland. 

- Det gjør jobben vår mye lettere når vi kan samle flere banktjenester på ett sted. Vi ser en stor fordel med at banken ligger i nærheten av oss. SpareBank 1 BV i Drammen har vafler hver torsdag, så da er det best å ha møter, ler Ask. 

Bistår i alle bedriftens faser

Samarbeidet med SpareBank 1 BV startet i 2006, og de har hatt et tett forhold i 13 år. 

-Vi har lyst til å være med lokale gründere som vil starte selskap og bistå hele veien. Det skal lønne seg å være lojal overfor oss, sier Eskeland. 

Aktiv Veidrift finner stor trygghet i å ha en fast bedriftsrådgiver å lene seg mot. 
-For oss innebærer det at vi slipper å forklare alt på nytt fordi Jone allerede kjenner oss så godt, understreker Ask. 

 - Jeg trives godt med SpareBank 1 BV. De er enkle å forstå og personlige. Det liker jeg. Vi samarbeider på en folkelig og fin måte, sier Lervik, som selv har bakgrunn fra bankvirksomhet. 

SpareBank 1 BV er en totalleverandør hvor bedrifter kan samle forsikring, pensjonsordning, regnskap og finansiering på én plass. Det gjør hverdagen enklere for enhver bedrift.

- Bank er kanskje ikke så spennende, men det må være enkelt og forståelig.  Vi er der i alle bedriftens faser, som en støttespiller og kan tilby tjenester som passer hver enkelt. Også når de vokser og trenger nye lokaler. Vi gleder oss til å følge utviklingen til Aktiv Veidrift i nye lokaler, sier Eskeland. 

SpareBank 1 BV

  • Regionalt finanshus Bank – Forsikring – Eiendomsmegler og Regnskapshus
  • 10 kontorer i Vestfold og Buskerud. 360 ansatte.
  • Forretningskapital på ca. 49 mrd. kroner. 

Strategisk hovedmålsetning

Skape verdi for kundene og den regionen konsernet er en del av.
Løfte frem lokale initiativ, bedrifter og mennesker som bor i regionen, slik at vi sammen kan bidra til vekst og utvikling.
Skape verdier for eierne og ansatte i virksomheten.

Del artikkelen på Facebook