Annonsørinnhold fra SpareBank 1 BV

Hva er dette?

Aktiv Veidrift bygger nye lokaler til 60 millioner i Kobbervikdalen

Det begynte med én mann og en spade. 17 år senere har Aktiv Veidrift 90 ansatte. Nye, flotte lokaler bygges -  godt hjulpet av deres lokale bank.

Annonsørinnhold fra

- Jeg startet med to tomme hender, spade, krafse og en tilhenger i 2002 og tok på meg mye belegningsstein-oppdrag. Sakte, men sikkert bygde jeg opp Aktiv Veidrift, sier anleggsleder og hovedeier, Pål Ask. Historien om gründeren handler om hardt arbeid, lite fritid og en tålmodig kone. 

- Jeg har jobbet døgnet rundt for å komme dit jeg er i dag. Kona mi måtte ta med ungene der jeg var på jobb i helgene så vi fikk litt familietid. Jeg hadde ikke greid dette uten kona mi, sier 60-åringen. 

Nye lokaler til 60 millioner

17 år senere har de vokst seg ut av lokalene på Gulskogen. Litt slitent er det også. Det mangler noen lister. Det snakkes om duer i taket. Den ene ansatte har blitt til 90. Virksomheten har vokst seg stor. 

- Jeg kikket på en tomt i Kobbervikdalen for flere år siden. Tenkte at den hadde vært perfekt, men muligheten for å kjøpe kom ikke før i våres. Jeg kontaktet rådgiveren vår, Jone, i SpareBank 1 BV og fikk finansiering, sier Ask og ser frem til å flytte til et helt nytt, 3000 kvm stort lokale på Dråpen i Kobbervikdalen i mai 2020. Det blir trimrom for de ansatte og tilpassede verksted. Ny logo skal på plass. Kostnadsrammen er 60 millioner kroner. 

Slik blir de nye lokalene som bygges i Kobbervikdalen. 

- Pål fortjener dette. Han fortjener kronjuvelen i Kobbervikdalen. Han har jobbet så hardt i alle år. Dette er en drøm for han, skyter daglig leder i Aktiv Veidrift, Jan Ask Lervik, inn. Han forteller at byggingen er godt i gang. 

-  Vi syns det er veldig fint å være med på denne reisen og bidra til at de får nye, flotte lokaler. Pål og SpareBank 1 BV har hatt et tett samarbeid i mange år. Vi er der for det lokale næringslivet, og må se hva de ønsker å oppnå innenfor visse rammer. På den måten kan vi spille bedriftene gode. Aktiv Veidrift er en god kunde som jeg trives å jobbe med, sier Jone Eskeland, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV i Drammen. 

De har samlet seg på et møterom i de gamle lokalene, noe de har gjort mange ganger før. 

Les om alle fordelene ved å bli bedriftskunde hos SpareBank 1 BV

-  Jone er jo en utrolig hyggelig kar. Det er liksom aldri nei. Han svarer på telefonen selv om han er i India, sier Ask, som får alle rundt bordet til å humre. For ja, Eskeland fungerte også som rådgiver på ferietur på den andre siden av kloden. 

SpareBank 1 BV i Drammen har fulgt utviklingen av Aktiv Veidrift i mange år. Jone Eskeland er deres faste bedriftsrådgiver.

Enkelt å samle flere tjenester i SpareBank 1 BV

Du har sikkert sett mang en Aktiv Veidrift-bil i gatene i Drammen. Om de så har fikset et hull i veien, feid opp grus etter vinteren eller sørget for å lempe snø under Skisprinten, er de alltid parat. Ansvaret for drift og vedlikehold av veier i Drammen har de hatt i 11 år.

- Vi ønsker å være banken for lokale bedrifter. Ved å samle tjenester hos oss blir det enklere for kunden, og sammen kan vi spille hverandre gode, sier Jone Eskeland, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV Drammen. 

I dag har bedriften 40 servicebiler, 11 vogntog og 20 gravemaskiner som en del av utstyrsparken. Veier i Drammen er kun en del av den daglige driften. Aktiv Veidrift har bygd seg opp med kompetanse på vann og avløp, og fokuserer på entreprenørskap. 

-Jeg pleier å si at vi kan ta hele jobben fra du finner en tomt til du ruller ut plenene - fra graving til rørlegging. Utfordringen er at du ikke alltid vet hva som befinner seg i bakken, så vi møter noen utfordringer i ny og ne. Men komplett entreprenør - det er vi, påpeker Ask. 

For en bedrift som har vokst seg stor, er det viktig å ha en bank som kjenner lokalmiljøet godt og tilbyr flere tjenester. 

-Aktiv Veidrift har alt av kontoer, kort, nettbankløsninger og driftsfinansiering i SpareBank 1 BV. Alle ansatte har også en god pensjonsavtale som er flyttet over til oss, sier Eskeland. 

- Det gjør jobben vår mye lettere når vi kan samle flere banktjenester på ett sted. Vi ser en stor fordel med at banken ligger i nærheten av oss. SpareBank 1 BV i Drammen har vafler hver torsdag, så da er det best å ha møter, ler Ask. 

Kan SpareBank 1 BV hjelpe deg og din bedrift? Les mer her.

Bistår i alle bedriftens faser

Samarbeidet med SpareBank 1 BV startet i 2006, og de har hatt et tett forhold i 13 år. 

-Vi har lyst til å være med lokale gründere som vil starte selskap og bistå hele veien. Det skal lønne seg å være lojal overfor oss, sier Eskeland. 

SpareBank 1 BV

Regionalt finanshus med tjenester innen: 

  • Bank
  • Forsikring
  • Eiendomsmegler
  • Regnskapshus

10 kontorer i Vestfold og Buskerud. 360 ansatte.

Forretningskapital på ca. 49 mrd. kroner. 

Strategisk hovedmålsetning

Skape verdi for kundene og den regionen konsernet er en del av.
Løfte frem lokale initiativ, bedrifter og mennesker som bor i regionen, slik at vi sammen kan bidra til vekst og utvikling.
Skape verdier for eierne og ansatte i virksomheten.

Aktiv Veidrift finner stor trygghet i å ha en fast bedriftsrådgiver å lene seg mot. 
-For oss innebærer det at vi slipper å forklare alt på nytt fordi Jone allerede kjenner oss så godt, understreker Ask. 

 - Jeg trives godt med SpareBank 1 BV. De er enkle å forstå og personlige. Det liker jeg. Vi samarbeider på en folkelig og fin måte, sier Lervik, som selv har bakgrunn fra bankvirksomhet. 

SpareBank 1 BV er en totalleverandør hvor bedrifter kan samle forsikring, pensjonsordning, regnskap og finansiering på én plass. Det gjør hverdagen enklere for enhver bedrift.

- Bank er kanskje ikke så spennende, men det må være enkelt og forståelig.  Vi er der i alle bedriftens faser, som en støttespiller og kan tilby tjenester som passer hver enkelt. Også når de vokser og trenger nye lokaler. Vi gleder oss til å følge utviklingen til Aktiv Veidrift i nye lokaler, sier Eskeland. 

Del artikkelen på Facebook