Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Denne hyttedrømmen er bare 40 minutter fra Drammen

Kun 40 minutter fra Drammen ligger tre tretopphytter ut mot Oslofjorden. Bli med Berit, Lars Jacob og barnebarna når de besøker Falkeredet.

Annonsørinnhold i samarbeid med

– Se på den utsikten! Berit har nettopp tatt de siste skrittene opp til verandaen på tretopphytta Falkeredet. Det er nettopp de siste skrittene som avslører det den tette skogen har gjemt: en helt utrolig utsikt over Oslofjorden. Utsikt som det fortsatt er mulig å booke hos Tretopphytter Oslofjord nå i vinterferien. 

– Det er virkelig fantastisk å komme opp her, utbryter Berits samboer Hans Ludvig Moen. 

Følelsen av å sveve over Oslofjorden tar pusten fra de - selv om de har vært her før. Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Berit har med seg barnabarna som alle beundrer utsikten fra Falkeredet.

I dag er tre hytter tilgjengelig, slik ser Ugleredet ut - som ligger rett over en 100 meter bratt fjellvegg.

Åtte meter over bakken ligger Falkeredet, hytta familien prøver ut denne gangen.

En fornøyd familie har inntatt sofaen. Fra venstre: Berit, Savannah, Mattias, Hans Ludvig og Sondre.

Book overnatting

- Egne priser for overnatting i uke og helg

- Fem hytter tilgjengelig fra mai 2018, tre tilgjengelige nå

- Unik naturopplevelse

-7-8 sengeplasser

- Gå inn her for å booke din overnatting

Fra tre til fem hytter

 Selv om Hans Ludvig og Berit bor i Lierskogen, har paret tilbrakt mye tid på Veggefjell i Horten. Hans Ludvig kommer fra området, og har i mange år tatt med seg Berit på tur. Det var slik de kom over tretopphyttene under oppføring. De bestemte seg tidlig for å booke inn en overnatting, og var blant de aller første gjestene på Ugleredet, den første hytta som stod klar. 

–Etter en natt på Ugleredet bestemte vi oss for at vi må ha som mål å overnatte på alle hyttene. Da hadde vi også med oss barnebarna, og de hadde veldig lyst til å besøke en av disse hyttene igjen, sier Berit.

Tretopphytter Oslofjord består for tiden av tre hytter, men nummer fire (Våkeredet) kommer opp i april og i mai er også Ørneredet klart for booking.

Selv om hyttene både ligger forholdsvis nær hverandre og er ganske like innvendig, har alle et særpreg. Utsikten varierer ettersom hyttene er bygd i litt ulik himmelretning.  Opplevelsen av å være i en tretopphytte endrer seg også i takt med både årstid, vær og lysforhold. 

I tillegg har disse tretopphyttene et trumfkort: spesiallagde møbler. Lekne møbler 

Trond Barth Andersen er mannen bak tretopphyttene. Han ønsket seg noen spennende hytteskilt, og ekspereminterte med å skråsage ulike tresorter for å få frem årringer og beholde bark på ytterkantene. Dette ble så vellykket at Trond så potensiale til å foredle den lokale skogen ytterligere: 

– Jeg lager nå blant annet utemøbler, bord, benker, trapper, og bestikkholdere med materiale fra skogen her. Og hver hytte får hvert sitt treslag på verandaen:  Svartor, eik, bjørk, barlind og ask, sier Trond. 

Sistnevnte har blitt favoritten, og akkurat nå jobber Trond med å lage ostefat som etterhvert vil finne veien til de ulike hyttene. 

Hyttene lages i tretoppene for å komme så nært naturen som mulig. I trærne bor både ekorn og fugler, og i alle hyttene er det fuglemat som gjestene kan mate fuglene med. Men for familien til Berit er det en ting som trumfer alt: Utsikten. 

Nærkontakt med fugler kan garanteres ved et opphold på Tretopphytter Oslofjord.

Trond Barth Andersen finner mye glede i å lage møbler til hyttene han også er styreleder for.

 

Hyttene ligger sentralt med kort avstand til E-18 og Horten.

Del artikkelen på Facebook