Annonsørinnhold fra Aladdin AS

Hva er dette?

Rolf Botilsrud ønsker velkommen til sin butikk i Drammen. Den har raskt blitt populær etter oppstarten. 
Rolf Botilsrud ønsker velkommen til sin butikk i Drammen. Den har raskt blitt populær etter oppstarten. 

Folk strømmer til Aladdin i Drammen for å tjene penger på eget «skrot»

Det er fullt trøkk hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter. Folk rydder i boder og kjellere for å tjene penger på gammelt rot. - Vi har hatt en fantastisk start i Drammen, sier Rolf Botilsrud.

Annonsørinnhold fra

Gamle smykker i en skuff. Sølvtøy som støver ned. Postkort, frimerker og gamle sedler gjemt på et loft. Mange av oss har flere esker med det vi tror er gammelt skrot gjemt og kanskje glemt i en bod eller i en kjeller. Men du kan sitte på verdier for flere tusen kroner!

Det har folk i Drammen og omegn skjønt. Nå strømmer kundene til Aladdin Gull, Sølv og Mynter i Globusgården på Strømsø torg i Drammen. 

- Jeg har knapt satt meg ned de siste ukene. Det er til tider kø foran kassa. Jeg er overrasket over hvor mange som graver frem gamle mynter, smykker, sølvtøy, krigsmedaljer og frimerkesamlinger. Her har folk solgt for store summer siden oppstarten på nyåret. Jeg hører daglig at folk har savnet en slik butikk i byen, sier eier Rolf Botilsrud og smiler takknemlig. Den gode mottakelsen i Drammen gjør godt. 

Det har vært historisk høye gullpriser den siste tiden

I det siste har mye av tiden hans gått med på verdivurdering av alt det spennende som kommer inn døra. 

Rolf Botilsrud er takknemlig over den gode mottakelsen i Drammen. Folk har fått øynene opp for Aladdin Gull, Sølv og Mynter etter oppstarten på nyåret. 

Gode gullpriser

Aladdin har kunder fra Notodden, Kongsberg, Oslo, Tønsberg og Larvik, i tillegg til Drammen, som kommer ens ærend til Globusgården for å besøke dem.

-Folk syns det er en trygghet å møte ekte mennesker, og mange blir positivt overrasket over hvor mye de kan få for sine gamle ting. I tillegg har det vært historisk høye gullpriser den siste tiden. Dette er definitivt den riktige tiden å selge gull på, understreker Botilsrud. 

Rolf Botilsrud har selv vært samler av frimerker og mynter i 40 år. Med egen samlerbutikk har en drøm gått i oppfyllelse. Han syns det er spennende å kjøpe ting andre kanskje ville ha kastet.

-Men dette er ikke en butikk for samlere. Vi ønsker å appellere til alle. Mange har smykker de ikke bruker eller gamle ting liggende, som kan være verdt mer enn man tror. Vi tar imot alt fra gull, sølv, pokaler, medaljer, mynter, sedler til frimerker og postkort. Men har du noe annet spennende, så ta det med. Vi kan bistå med å finne ut hva det er verdt, forteller Botilsrud. 

Les mer om Aladdin Gull, Sølv og Mynter her

Thomas Fehn (t.v) har hatt suksess med Aladdin-butikk på Strømmen. Nå har han fått med seg sin samler-venn, Rolf Botilsrud, som eier den nye butikken i Drammen.

Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Du finner oss i Globusgården på Strømsø. 

Åpningstider:
Man - fre kl.10.30 - 17 
Lørdag - kl. 10 - 14

Adresse:
Torgeir Vraas Plass 1 GLOBUSGÅRDEN på Strømsø Torg

Telefon: 92 99 80 70

E- post: [email protected]

Besøk våre nettsider http://www.aladdingull.no

Trives i Globusgården

Den første Aladdin-butikken ble åpnet på Strømmen av Thomas Fehn for et drøyt år siden. Her har de hatt stor suksess. Da tanken om å åpne en ny butikk dukket opp, syns både Fehn og Botilsrud at Drammen var midt i blinken. 

- Drammen er et knutepunkt, både for Buskerud og Vestfold. Det er lett å komme til både med tog og via E18. Dessuten finnes det ikke mange slike butikker i Norge, forteller Fehn. 

Selv om det finnes lignende tjenester med blant annet kjøp av gull via brev og nett, så ser de et behov for å ha fysiske butikker.

- Du kan komme hit med tingene dine, så ser jeg på det og gir en vurdering. Det er helt opp til hver enkelt om de vil selge eller ikke. Og så får du oppgjøret med én gang. Tilbakemeldingene fra kundene våre så langt er at de setter pris på å komme til en fysisk butikk, at de kan snakke med noen om tingene sine, forteller Botilsrud. 

Fant mynter verdt 27.000 kroner

Botilsrud kaller seg selv en nerd fordi han er lidenskapelig opptatt av samlerobjekter. 

- Derfor har jeg drømmejobben. Ingen dag er lik. Jeg vet aldri hva slags skatter som kommer inn døren. Det er som å grave etter gull, sier han og smiler. 

Mange har skjulte skatter i egne hjem, men vet det ikke selv. Aladdin Gull, Sølv og Mynter tar imot alt av gull, sølv, mynter, pokaler, sedler, frimerker, postkort og andre mindre samlergjenstander. 

Ekstra stas er det når kunder kommer inn med ting de ikke aner verdien av, så viser det seg å være verdt mer enn de tror. For ikke lenge siden kom en eldre dame inn døren med en eske av gamle ting etter mannen sin. Det var mye skrot, men også et knippe med gullmynter. 

- Verdien var 27.000 kroner. Den gamle damen var minstepensjonist og holdt på å svime av. Hun ble så glad. 

Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer

Noen tenker kanskje at de kan gjøre handelen selv og få en bedre pris, men Botilsrud sier at kundene som kommer til butikken setter stor pris på enkelheten. De får et tilbud. Blir det kjøp, er oppgjøret gjort der og da. Trygghet er et viktig stikkord for butikkeieren. 

– I denne bransjen er vi avhengige av et godt renommé og rykte. Du overlever ikke lenge hvis du ikke driver redelig. Kundene må ha tillit til oss. Alle er velkomne til å få en uforpliktende verdivurdering. Det er gratis, og det er ikke noe press for å selge. Jeg går gjennom alt kunden har med seg, og lager et tilbud. Hvis man godtar budet jeg gir, får man ved mindre oppgjør kontanter på stedet, forteller Botilsrud, som også gjør oppmerksom på at verdier ikke oppbevares i butikken.

Rolf Botilsrud er kjempefornøyd med lokalene i Globusgården på Strømsø torg. Her er de synlig for alle som passerer, og mange kikker innom i løpet av en dag.

Mange sitter på gull av høy verdi

Det er først og fremst gull det utbetales større summer på. 

Summen du får er basert på gullbørsen som måles mot dollar. Prisen du får avgjøres av vekt og karat. Jo høyere karat, jo høyere pris per gram.

– Norsk gull er som regel 14 karat. Gull fra Midtøsten og Asia har som regel høyere karat, og er derfor mer verdt. Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer,  sier Botilsrud.

Hvilken farge gullet har spiller ingen rolle. Det er karaten som avgjør prisen. Karaten er som regel stemplet på produktet. Har ikke smykket stempel, kan det likevel være ekte gull. Botilsrud tester da gullet i butikken for å avgjøre karaten.

Hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter tester de gull for å avgjøre karat. Jo høyere karat, jo mer verdifullt er det.

- Ikke kast gamle ting

Også andre produkter kan være verdt mye penger. Gamle postkort med motiver av folk, bygd og by er historisk interessante. Det samme med frimerker. Blant mynter laget før 1920 finnes det flere som kan være verdt penger, i tillegg til 2-øringen fra 1968. 

– Den var aldri i sirkulasjon, så det finnes ikke så mange av dem.

Botilsrud avslutter med et tips til alle som tror de kan sitte på ting av verdi.

– Ta en kikk i bod, kjeller og loft, skuffer og skap. Særlig i dødsbo og blant arvegods kan det ligge verdier. Men ikke kast gamle smykker, mynter, sedler eller andre små samlergjenstander. Ta det med hit. Det kan være verdt mer enn du tror, påpeker han. 

Du kan dermed få litt ekstra å rutte med til din neste ferietur, for eksempel. Du trenger heller ikke betale skatt av slike private salg. 

Her finner du mer info om Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Aladdin Gull, Sølv og Mynter finner du i Globusgården på Strømsø torg. Rolf Botilsrud ønsker velkommen.

Del artikkelen på Facebook