Annonsørinnhold fra Coop Prix

Hva er dette?

Butikksjef Irene Brennesvik ved Coop Prix Åssiden forteller at de fleste kundene foretrekker norsk frukt og grønt.
Butikksjef Irene Brennesvik ved Coop Prix Åssiden forteller at de fleste kundene foretrekker norsk frukt og grønt.

Gleden er stor når norske smaker kommer i butikken på Åssiden

Den norske blomkålen vekker barndomsminner for butikksjefen hos Coop Prix Åssiden. Smaken av Norge er etterspurt og begeistrer drammenserne.

Annonsørinnhold fra

- Kokt blomkål, hvit saus og bacon. Det lagde mamma, og det lager jeg til barna mine. Det er et av mine barndomsminner som jeg fører videre. Den norske blomkålen er så fresh, fin og god, forteller Irene Brennesvik.

Coop Prix Åssiden

Store landf. øvre 100
3025 Drammen

Åpningstider
Man - fre: 07:00 - 22:00
Lør: 08:00 - 20:00
Søn: Stengt

Hun er butikksjef for Coop Prix Åssiden i Drammen. Butikken arbeider hardt for å tilby et bredt utvalg av norsk frukt og grønt til sine kunder.

Vi blir stadig mer bevisst på hvor maten vi putter i oss kommer fra. Den uavhengige stiftelsen Matmerk jobber for å fremme norskprodusert mat og står bak merkeordningen Nyt Norge, en merking som skal sørge for at forbrukere vet at det de handler er norskprodusert. I 2019 kom Matmerk med en rapport som viser at salg av lokale, norske produkter øker.

Den økte populariteten har også Coop Prix-butikkene bitt seg merke i.

- Folk er opptatt av det som er i sesong - og det skal være norsk. Norsk frukt og grønt er nydelig på smak med en helt egen kvalitet, mener butikksjefen.

Butikken følger sesongen og arbeider hardt for å dekke etterspørselen. Ambisjonen om å være best på norsk frukt og grønt når det er tilgjengelig henger høyt hos Coop Prix.

- Gleden er stor når de norske jordbærene og potetene kommer inn i butikk. Vi er opptatt av å ha et godt utvalg av frukt og grønt hele året, sier Brennesvik.

Felles for alle leverandørene er at de er nøye valgt ut av Coop. Produkter i verdensklasse er målet.

- Både vi og kundene ønsker så høy andel norske produkter i våre butikker som overhode mulig. Da er det gøy at produkter vi tilbyr er av så høy kvalitet, forteller kategorisjef for frukt og grønt i Coop, Christine Frostmann.

Butikksjefen og de ansatte sørger for at nabolagsbutikken kunder alltid møter en velfylt frukt- og grøntdisk.

Fantastiske smaker

Uforutsigbart vær er norske produsenters beste og verste venn. Dette har ført til at mange bønder dyrker i moderne drivhus, uten at det går utover kvalitet. Agurk og tomater er to produkter som kundene elsker og som dyrkes frem hele året. Nypoteter, jordbær og crispisalat må også nevnes. Noen nytenkende bønder i Rogaland har til og med startet dyrking av moreller og plommer i drivhus.

- Noe av hemmeligheten til den høye kvaliteten er nettopp vårt varierte klima. Det gir en lang vekstsesong, noe som gjør at frukt og grønt-produkter som produseres her til lands får tid til å utvikle gode og rene smaker. Det ser vi kundene i alle våre Coop Prix-butikker setter pris på, forklarer Frostmann.

Fellesnevneren er at de alle har fantastisk smak, flotte farger og er rike på næringsstoffer.

Fra jord til butikk

Norskprodusert betyr også kort reisevei fra jord til butikk. En tomat er tilgjengelig i din nærmeste Coop Prix-butikk få dager etter den ble høstet.

- Vi får tilbakemeldinger om at norske rotgrønnsaker rett og slett smaker fantastisk til middag. Når det er kort vei fra gård til butikk, så gjør jo det noe med smaken, påpeker Brennesvik. 

- Vi strekker oss langt for å få inn de produktene som kundene ønsker seg. Vi skal være nabolagsbutikken folk syns det er hyggelig å komme til. Da må vi lytte til kundene og ta vare på alle som kommer til oss, legger butikksjefen til.

Det er elementer som dette som gjør Coop Prix til et enkelt valg i hverdagen: Det er fort gjort å stikke innom og finne det du trenger til dagens middag.

Del artikkelen på Facebook