Annonsørinnhold fra Norsk Tipping

Hva er dette?

Megabandet er et populært musikktilbud for barn og voksne med ulike funksjonsnedsettelser. Leder Øystein Remme har holdt i de musikalske tøylene i snart 30 år.
Megabandet er et populært musikktilbud for barn og voksne med ulike funksjonsnedsettelser. Leder Øystein Remme har holdt i de musikalske tøylene i snart 30 år.

Mr. Megaband: - Det gir meg en god følelse å gi tilbake

Kom som du er. Syng med stemmen du har. Ildsjelen Øystein Remme har stått musikalsk i spissen for Megabandet i snart 30 år. Grasrotandelen fra Norsk Tipping kommer godt med for å holde musikken i gang.

Annonsørinnhold fra

Lørdag. Elvefestivalen. Strålende sol. Fra Byscenen i Drammen ljomer «Proud Mary» og dagen rulles i gang. 

Det er Megabandet som skaper fest i Drammen denne formiddagen. Publikum klapper og hoier i takt. Øystein Remme (63) oser av stolthet for gjengen som gir det de har fra scenen. 


Megabandet lagde liv på scenen under Elvefestivalen. Øystein Remme (t.h) stemmer i på egen gitar, idet musikkperlene strømmer fra de mange medlemmene. 

Megabandet lagde liv på scenen under Elvefestivalen. Øystein Remme (t.h) stemmer i på egen gitar, idet musikkperlene strømmer fra de mange medlemmene. 

Megabandet - musikk for alle 

Dette er Grasrotandelen


 • Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til.
 • Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få *sju prosent av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger. Det påvirker ikke din spillinnsats, vinnersjanse eller premie.
 • Det er stor bredde i lagene og foreningene - alle kan finne noe som står hjertet nært. Du kan når som helst endre grasrotmottaker.
 • Fram til 1. september i år har det blitt utbetalt mer enn 459 millioner kroner til over 30 000 norske grasrotmottakere, og mer enn 1,2 millioner nordmenn har valgt en grasrotmottaker.

Noen uker tidligere møter vi Megabandet på øvingslokalet på G60 - det kulturelle samlingspunktet på Union i Drammen. Øystein har kassegitaren på fanget, mikrofonen foran munnen og synger «Hurra for deg» for sjette eller sjuende gang på rad. Megabandet har første øvelse etter sommerferien, og mange av medlemmene har fylt år i sommerpausen. Alle skal synges for. 

- Så tar vi den en gang til, sier Øystein. Han humrer litt så det rister i det karakteristiske fletteskjegget. Salen stemmer i. Noen danser. Noen klapper. 

Øystein er «Mr. Mega» - mannen som har sørget for at Megabandet er musikalsk på stell. Dette har han gjort i snart 30 år. På øvelser og konserter har han stilt opp som frivillig - og blitt lønnet for de administrative delene de siste årene. Han er en populær leder. 

- Jeg har vært med helt siden starten. Det er morsomt å synge. Øystein er en fin mann. Han er flink til å spille gitar og en god leder for oss, sier Steinar Pettersen. Smilet får de blå øynene til å gnistre i det han stemmer i. Nok en bursdag skal hylles med sang. 


Se video om Megabandet her:


Setter pris på støtte fra Grasrotandelen

Megabandet er en musikalsk gruppe for mennesker med psykiske og fysiske funksjonsnedsettelser. Bandet består av ca. 60 personer, fordelt på fem grupper. Å drive gruppen hadde ikke vært mulig uten frivillige, engasjerte sjeler, samt økonomisk støtte. 

- Alt vi får inn kommer godt med. Vi setter stor pris på det vi mottar fra Grasrotandelen til Norsk Tipping, sier Øystein.

Megabandet er en privat stiftelse som er avhengig av støtte for å fortsette. De søker på stipend, får støtte fra kommunen og mottar sin andel av Grasrotandelen fra Norsk Tipping.

Vi setter stor pris på det vi mottar fra Grasrotandelen til Norsk Tipping.

Steinar Pettersen (t.v) og Elise Lindaas (t.h) har begge vært med i Megabandet siden oppstartet i 1990. De digger å være med og syns Øystein er en god leder.

Megabandet har så langt i år mottatt rundt 17 000 kroner fra Grasrotandelen. I 2018 fikk de totalt inn i overkant av 21 000 kroner. Det er penger som brukes til både utstyr og de mange konsertarrangementene de er med på

- Megabandet er for alle. Her hjelper vi hverandre til å bli gode. Også er det bra med støtte fra Grasrotandelen, så det ikke koster så mye for oss i medlemskontingent å være med, understreker Elise Lindaas, som er en av veteranene.

- Og her kan vi synge med den stemmen vi har, supplerer Jon Aron Johnsen, som har vært med i Megabandet noen år. 

Øystein legger til. 

- Det har blitt noen aha-opplevelser gjennom årene. Vi har medlemmer som har kommet hit og ikke laget enn lyd, men så plutselig - etter et par år - så synger de med. Da har de blitt trygge. Det er mange som ikke synger i dag, men syns det er så fint sosialt, at de dukker opp til hver øvelse. Og det er selvsagt helt greit, forteller han. Øystein er på scenen for å gi medlemmene en «peptalk» og for at musikkutstyret skal være på stell. Midlene fra Grasrotandelen går blant annet til fornying av utstyrsparken.

Øystein er på scenen for å gi medlemmene en «peptalk» og for at musikkutstyret skal være på stell. Midlene fra Grasrotandelen går blant annet til fornying av utstyrsparken.

- En god følelse å gi tilbake

Grasrotandelen i Buskerud

 •  I 2018 mottok lokale foreninger og lag i Buskerud til sammen mer enn 31,3 millioner kroner gjennom Grasrotandelen.
 •  Så langt i år har Norsk Tipping-spillere bidratt med nesten 22,5 millioner kroner til foreninger og lag i Buskerud.
 • Dette er grasrotmottakerne som fikk mest penger i Buskerud i 2018:
  Strømsgodset Toppfotball - kr 1 253 177
  Mjøndalen Idrettsforening - kr 1 136 887
  Konnerud Idrettslag - 515 413

Megabandet ble startet opp i 1990. Det var tilfeldigheter som gjorde at Øystein gjorde sin entre. 

- Jeg hadde en del musikalsk utstyr og ble spurt om jeg kunne rigge opp til en øvelse i det de startet opp. Det var så hyggelig - og jeg ble med videre, sier han. Øystein har vært både styreleder og musikalsk leder i årenes løp. Han har brukt mye av fritiden på å gi musikalsk glede til de mange medlemmene. 

Hvorfor har du blitt så lenge?

- Det er litt som yin og yang. Det veier opp for alt det gærne jeg har gjort, sier han og ler godt. 

- Men det er også fordi medlemmene av Megabandet er vennene mine. Jeg syns jo det er gøy å være med. Det gir meg en god følelse å gi tilbake, sier han.  

I dag er han delvis pensjonist, men er fortsatt kulturkonsulent for G60, samt leder Megabandet videre. I tillegg er han lidenskapelig musiker med eget band - Remme Brothes Band.

Øystein Remme har engasjert seg i Megabandet i over 30 år. Han må vise at han tør, for at alle andre også skal våge. 

Elvefestivalen - årets høydepunkt

- Jeg tror gleden vi har på scenen kommer ut til publikum. Når vi har konsert så bare kjører vi på. Jeg må vise at jeg tør. Hvis jeg synger høyt, så synger alle høyt. Da blir det bra, sier han. 

Repertoaret deres har et godt spenn - fra Mads Hansen og «Sommerkroppen» til rockeklassikere. Noen av medlemmene har laget egne sanger som de fremfører.  

En av mange høydepunkter for Megabandet er konserten under Elvefestivalen. Da er de på hjemmebane. På Bragernes Torg har de vært fast innslag hver eneste år under folkefesten. I år er intet unntak. De «gønner» på. De synger med stemmen de har. 

- Det er så gøy å høre på. De er så flinke, kommer det fra en publikummer, som hoier i det nok en sang er rundet av.

Så har Megabandet brukt opp sin time på Byscenen og tonene dør ut. De har gjennomført nok en fantastisk konsert i hjertet av byen. Formidlet en musikalsk glede få kan matche. Øystein «Mr. Mega» deler ut high fives. Publikum klapper. 

Les også disse sakene om flere lag og foreninger som er avhengige av lokal dugnadsånd og støtte fra Grasrotandelen:


 * Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster. Dette beregnes hver dag, og fordeles til spillernes grasrotmottakere. Spillene fysiske Flaxlodd og Belago er ikke omfattet av Grasrotandelen. Flax spilles uregistrert og på Belago fordeles overskuddet via de lokala bingohallene.

Del artikkelen på Facebook