Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

Nå er Konnerud enda finere

Mye har blitt nytt i Nypeveien borettslag på Konnerud. Styreleder Ronny Bastiansen er glad for å ha NBBO med på laget: – For oss har de vært alfa og omega!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Siden Nypeveien borettslag ble etablert i 1989, er det NBBO som har hatt forvaltningen av de 53 boenhetene. Ronny kom inn som styreleder for tre år siden, og noe av det første han fikk ansvaret for var å sette i gang med en omfattende rehabilitering av de 13 rekkene med boliger. Nå er de mer eller mindre ferdig. 

De har skiftet vinduer, dører, tilleggsisolert, lagt ny utvendlig panel, fått nye, bredere stålporter med automatisk åpnere og utvidet bredde, samt nye markiser. Det eneste som mangler er litt malerarbeid. 

– Etter denne rehabiliteringen og oppgraderingen, vil borettslaget ha et forutsigbart vedlikeholdsbehov og god kontroll på vedlikeholdskostnader i årene som kommer. Beboerne er positive, og flere har bemerket at de bruker mindre energi på å holde boligen varm på vinterstid , sier Ronny. 


Fått god hjelp

Et så omfattende prosjekt krever mye planlegging og oppfølging, langt mer enn det et styre som drives av ordinære beboere på fritiden kan rekke over. 

– Vi er vanlige beboere som har full jobb ved siden av styrevervet, da er det viktig å ha gode støttespillere med rett kompetanse, sier Ronny. 


NBBO Byggtek har bistått gjennom hele prosjektet, og NBBO forvaltning sørget for finansieringen. 

Fra før ligger regnskap og andre behov også hos NBBO: 

– Det letter arbeidet vårt veldig, sier Ronny. 

Alt på et sted

Alexander Lunde Gabrielsen er leder for kundeteamet i forvaltningsavdelingen hos NBBO. Han merker at mange kunder setter pris på at NBBO kan bistå i alle mulige situasjoner et boligselskap kommer opp i:

– Det er veldig verdifullt for kundene våre å kunne få alt levert av oss, sier Alexander. 

Det vanligste behovet et boligselskap har, er likevel støtte til daglig drift. Hos NBBO får styrene hjelp med alle formelle krav de må forholde seg til: alt fra innsendelse av regnskap og årsmøtedokumenter, til ligningsoppgaver og endring av styresammensetning til Brønnøysund. 

– Det er vanskelig for styrene å ha tid til alt dette, og kravene til etterrettelighet blir stadig større. Det er fortsatt styret som har kontrollen, men vi bistår og rådgir styret i det daglige, fortsetter Alexander. 

Han bor selv på Konnerud, og har sett hvor bra oppgraderingen av Nypeveien har blitt. 

– Jeg synes det har blitt kjempefint. Jeg vet hvordan Nypeveien så ut tidligere. Det var fint før også, men nå har det boligmassen blitt løftet mange hakk, og virkelig blitt et flott sted, avslutter Alexander. 

Del artikkelen på Facebook