Annonsørinnhold fra Aladdin AS

Hva er dette?

Rolf Botilsrud ønsker velkommen til sin nyåpnede butikk i Drammen.
Rolf Botilsrud ønsker velkommen til sin nyåpnede butikk i Drammen.

Nå kan du tjene penger på rotet ditt

Skal du rydde i boder og kjellere? Ikke kast gammelt skrot. Det kan være verdt en liten formue. Nå har Aladdin kommet til Drammen.

Annonsørinnhold fra

Gamle smykker i en skuff. Sølvtøy som støver ned. Postkort, frimerker og gamle sedler gjemt på et loft. Mange av oss har flere esker med det vi tror er gammelt skrot gjemt og kanskje glemt i en bod eller i en kjeller. 

Men i stedet for å kaste det eller gi det bort, bør du få en verdivurdering. Det gjør du hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter, som har åpnet ny butikk i Globusgården på Strømsø torg i Drammen. Du kan nemlig sitte på verdier for flere tusen kroner!

-Verdt mer enn du tror

Rolf Botilsrud har vært en samler av frimerker og mynter i 40 år. Nå er han eier av sin egen samlerbutikk. En drøm har gått i oppfyllelse. Han gleder seg til å kjøpe ting andre kanskje ville ha kastet.

-Men dette er ikke en butikk for samlere. Vi ønsker å appellere til alle. Mange har smykker de ikke bruker eller gamle ting liggende, som kan være verdt mer enn man tror. Vi tar imot alt fra gull, sølv, pokaler, medaljer, mynter, sedler til frimerker og postkort. Men har du noe annet spennende, så ta det med. Vi kan bistå med å finne ut hva det er verdt, forteller Botilsrud. 

Rolf Botilsrud er selv en samler av frimerker og mynter. Nå har han gjort hobbyen til jobb med Aladdin Gull, Sølv og Mynter.

Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Du finner oss i Globusgården på Strømsø. 

Åpningstider:
Man - fre kl.10.30 - 17 
Lørdag - kl. 10 - 14

Adresse:
Torgeir Vraas Plass 1 GLOBUSGÅRDEN på Strømsø Torg

Telefon: 92 99 80 70

E- post: [email protected]

Besøk våre nettsider http://www.aladdingull.no

Gull i Globusgården

Den første Aladdin-butikken ble åpnet på Strømmen av Thomas Fehn for et drøyt år siden. Her har de hatt stor suksess. Da tanken om å åpne en ny butikk dukket opp, syns både Fehn og Botilsrud at Drammen var midt i blinken. 

- Fra vi parkerte bilen på Strømsø til vi så det ledige lokalet i Globusgården, tok det kanskje tre minutter. Her ville vi være. Vi er kjempefornøyde med gårdeier og beliggenhet, sier Botilsrud. 

- Drammen er et knutepunkt, både for Buskerud og Vestfold. Det er lett å komme til både med tog og via E18. Dessuten finnes det ikke mange slike butikker i Norge. Det har allerede kommet mange fra Tønsberg til butikken her i Drammen, skyter Fehn inn. 

Selv om det finnes lignende tjenester med blant annet kjøp av gull via brev og nett, så ser de et behov for å ha fysiske butikker.

- Her får folk et ansikt å forholde seg til.  Du kan komme hit med tingene dine, så ser jeg på det og gir en vurdering. Det er helt opp til hver enkelt om de vil selge eller ikke.  Fordelen med en fysisk butikk er at du får snakke med noen. Og så får du oppgjøret med én gang, understreker Botilsrud. 

Thomas Fehn (t.v) har hatt suksess med Aladdin-butikk på Strømmen. Nå har han fått med seg sin samler-venn, Rolf Botilsrud, som eier den nyåpnede butikken i Drammen.

Fant mynter verdt 27.000 kroner

Botilsrud kaller seg selv en nerd fordi han er lidenskapelig opptatt av samlerobjekter. 

- Derfor har jeg drømmejobben. Ingen dag er lik. Jeg vet aldri hva slags skatter som kommer inn døren. Det er som å grave etter gull, sier han og smiler. 

Ekstra stas er det når kunder kommer inn med ting de ikke aner verdien av, så viser det seg å være verdt mer enn de tror. For ikke lenge siden kom en eldre dame inn døren med en eske av gamle ting etter mannen sin. Det var mye skrot, men også et knippe med gullmynter. 

- Verdien var 27.000 kroner. Den gamle damen var minstepensjonist og holdt på å svime av. Hun ble så glad. 

Mange har skjulte skatter i egne hjem, men vet det ikke selv. Aladdin Gull, Sølv og Mynter tar imot alt av gull, sølv, mynter, pokaler, sedler, frimerker, postkort og andre mindre samlergjenstander. 

Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer

Noen tenker kanskje at de kan gjøre handelen selv og få en bedre pris, men Botilsrud sier at kundene som kommer til butikken setter stor pris på enkeltheten. De får et tilbud. Blir det kjøp, er oppgjøret gjort der og da. Trygghet er et viktig stikkord for butikkeieren. 

– I denne bransjen er vi avhengige av et godt renommé og rykte. Du overlever ikke lenge hvis du ikke driver redelig. Kundene må ha tillit til oss. Alle er velkomne til å få en uforpliktende verdivurdering. Det er gratis, og det er ikke noe press for å selge. Jeg går gjennom alt kunden har med seg, og lager et tilbud. Hvis man godtar budet jeg gir, får man ved mindre oppgjør kontanter på stedet, forteller Botilsrud, som også gjør oppmerksom på at verdier ikke oppbevares i butikken.

Rolf Botilsrud er kjempefornøyd med lokalene i Globusgården på Strømsø torg. Her er de synlig for alle som passerer, og mange kikker innom i løpet av en dag.

Mange sitter på gull av høy verdi

Det er først og fremst gull det utbetales større summer på. 

Summen du får er basert på gullbørsen som måles mot dollar. Prisen du får avgjøres av vekt og karat. Jo høyere karat, jo høyere pris per gram.

– Norsk gull er som regel 14 karat. Gull fra Midtøsten og Asia har som regel høyere karat, og er derfor mer verdt. Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer,  sier Botilsrud.

Hvilken farge gullet har spiller ingen rolle. Det er karaten som avgjør prisen. Karaten er som regel stemplet på produktet. Har ikke smykket stempel, kan det likevel være ekte gull. Botilsrud tester da gullet i butikken for å avgjøre karaten.

Hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter tester de gull for å avgjøre karat. Jo høyere karat, jo mer verdifullt er det.

- Ikke kast gamle ting

Også andre produkter kan være verdt mye penger. Gamle postkort med motiver av folk, bygd og by er historisk interessante. Det samme med frimerker. Blant mynter laget før 1920 finnes det flere som kan være verdt penger, i tillegg til 2-øringen fra 1968. 

– Den var aldri i sirkulasjon, så det finnes ikke så mange av dem.

Botilsrud avslutter med et tips til alle som tror de kan sitte på ting av verdi.

– Ta en kikk i bod, kjeller og loft, skuffer og skap. Særlig i dødsbo og blant arvegods kan det ligge verdier. Men ikke kast gamle smykker, mynter, sedler eller andre små samlergjenstander. Ta det med hit. Det kan være verdt mer enn du tror, påpeker han. 

Du kan dermed få litt ekstra å rutte med til din neste ferietur, for eksempel. Du trenger heller ikke betale skatt av slike private salg. 

Nå gleder Botilsrud seg til å leve av hobbyen sin. Allerede føler han at Drammen har tatt godt imot Aladdin Gull, Sølv og Mynter. 

- Folk kommer innom og sier; «Vi trenger en sånn butikk i Drammen». Det er så hyggelig!

Del artikkelen på Facebook