Annonsørinnhold fra Lothe & Motzfeldt

Hva er dette?

Slik fargelegger Lothe & Motzfeldt byen vår Drammen

Lothe og Motzfeldt forener krefter og setter farge på Drammen og signalbygget Børsen - et bygg med skjulte perler på gamle loft.

Annonsørinnhold fra

Når ærverdige Børsen skal fargelegges på innsiden, brukes det store fargeskrinet hos Lothe & Motzfeldt.  

Men vent litt...Lothe & Motzfeldt? Er ikke de konkurrenter i byen?

Nei, det er de så absolutt ikke. I januar 2019 slo de seg offisielt sammen og er dermed en av Drammens største malermesterfirmaer. 

Og når  3. etasje i Børsen skal få et ansiktløft og bli nye kontorlokaler, er det farge - og gulvleggingsmuskler fra Lothe & Motzfeldt som står for oppdraget. 

På et gammelt loft i Børsen fant håndverkerne dette rommet. Panelet er over hundre år. Nå skal det gamle rommet igjen få skinne.

Her skal også et loft med skjulte skatter få nytt liv. 

- Underveis i prosjektet ble panelet revet på det gamle loftet, som har stått urørt i mange år. Da kom det frem originale bjelker, samt et panel på et slags rom. Vi lurer på om det kanskje har vært en bolig for tjenestefolk. Vi vet ikke, sier daglig leder hos Lothe & Motzfeldt, Fredrik Motzfeldt. 

Børsen sto ferdig i 1871 ved enden av Bybrua. Den ble tegnet av stortingsarkitekt Emil Victor Langlet, som også sto for Drammens Teaters vakre utforming. Børsen skulle være et bygg for hverdag, fest og et representasjonbygg for næringslivet. Her har kongelige gått i gangene. Ryktene skal ha det til at Graham Bell var på besøk og viste frem den første telefonen i sin tid, at han kalte det et moderne «leketøy» uten fremtid...

- En blanding av kontor og museum

148 år senere lukter det maling i etasjen over festsalen. Håndverkere i en håndfull rom får de gamle lokalene til å gnistre på ny. Det moderne og historiske forenes. Loftet skal tilbakeføres. Fargene på veggene gjenspeiler nåtid og fortid. Detaljer fra hundrevis av år graves frem og får nytt liv. Men Børsens sjel blir bevart. 

Gulvlegger fra Lothe & Motzfeldt sørger for nye, fine kontorgulv i Børsen.

- Lothe & Motzfeldt har levert gode jobber for oss før. De har masse kompetanse og kan teknikken som kreves for å jobbe i gamle bygg. De var et naturlig valg da vi skulle starte oppussingen her, sier Pål Svenne, driftsleder for Stiftelsen Børsgården, i det håndverkerne legger tredje strøk på vinduskarmene. Gråtoner skinner i veggene. Ruller med tapeter i moderne, men sofistikerte mønstre er klare for å treffe veggene. Bygget har vernestatus og strenge retningslinjer. 

- Det blir en slags blanding av kontor og museum her inne. Møbler fra Børsens storhetstid skal inn. På loftet fremhever vi de gamle bjelkene. En glassvegg skal ramme inn rommet med over 100 år gammelt originalpanel, sier Svenne.

Dette er trinn to i restaureringen inne i Børsen og da trengs kyndige håndverkere. Kompetansen hos Lothe & Motzfeldt kommer godt med i et slikt omfattende prosjekt. 

Fredrik Motzfeldt, daglig leder Lothe & Motzfeldt, og Pål Svenne, driftsleder Stiftelsen Børsengården, har et godt og tett samarbeid når 3. etasje i Børsen får nye farger og blir flotte kontorer.

To store blir én

Med ny logo i gult og rødt har Lothe & Motzfeldt forent seg. To tradisjonsrike selskaper har blitt en av byens største malermesterbedrifter. 170 år med kompetanse er samlet under samme tak.

H. B. Motzfeldt AS er en malermesterbedrift drevet av familien Motzfeldt i 100 år. Lothe AS består av malermestervirksomheten og butikk innenfor maling, gulv, tapet og gardiner, og har mer enn 70 års historie. Denne fusjonen er en unik sammenslåing for private og bedrifter som trenger interiør - og malehjelp. 

Les mer om hva Lothe&Motzfeldt tilbyr her


Lothe og Motzfeldt har slått seg sammen. De forener 170 år med kunnskap i samme selskap.

Lothe og Motzfeldt har slått seg sammen. De forener 170 år med kunnskap i samme selskap.

- Dette var en spennende mulighet vi ikke kunne takke nei til. Det er mye som skal på plass, men vi slår oss sammen for fremtiden, sier den nye daglig lederen. Etter 100 år med familiebedrift, arvet fra oldefar og nedover, er håndverkerfirmaet Motzfeldt på vei inn i en ny æra. Fredrik Motzfeldt har fått nytt kontor i Lothe-gården, et kjent signalbygg for mange. Her har nå 48 ansatte funnet sammen. 

- Er det noen som kan slå seg sammen, så er det oss. Folk i distriktet får hele pakken; Farger, gardiner, gulv, tepper - alt du trenger, og ikke minst, håndverkere som gjør jobben. Fiks ferdig! Motzfeldt understreker at kunder vil nyte godt av all kompetansen og vareutvalget de kan tilby - slik at de kan fargelegge sine rom slik de ønsker.

Trenger du hjelp, kommer vi hjem til deg for å finne dine farger

- Vi kan ta komplekse jobber som Børsen fordi vi har kunnskapen og lang erfaring innenfor malehåndverk og gulvlegging. Prosjektet på Børsen har en egen interiørarkitekt som utfordrer oss på farger og løsninger. Vi visste ikke hvor mye jobb det ble, men for en spennende reise vi er med på, forteller Motzfeldt. 

Hva skal jeg velge? Få hjelp hos Lothe & Motsfeldt

Interiørdesigner Hilde Skinstad Harstad og Fredrik Motzfeldt viser noen av nesten utallige fargemuligheter hos Lothe & Motzfeldt.


Kommer hjem til deg med fargehjelp

Rundt et bord i Lothe-gården er Lothe & Motzfeldts egen fargeekspert og interiørdesigner dypt nede i plantegninger og fargekart til Børsen-prosjektet.

Turid Eriksen er fargekonsulent og du møter henne i 1. etasje hos Lothe & Motzfeldt. Hun kan også komme hjem til deg for å bistå med de mange fargevalgene i et hjem.

- Dette er et spennende og annerledes prosjekt. Interiørarkitekten har kommet med mange kreative løsninger, og de våger seg frem med mer farge, sier Trude Eriksen, som er fargekonsulent i butikken. Hilde Skinstad Harstad, som er avdelingsleder og interiørdesigner, nikker enig i det de blar seg gjennom fargeprøver og stoffer.

Mer farge er også stikkordet for det som skjer mellom fire vegger i hus og leiligheter i Drammensområdet. 

- Endelig! Jeg tror folk begynner å bli lei grått og hvit på veggene. Det er litt mer spennende for oss også. Folk er klare for mer farge, sier Eriksen så det gnistrer i øynene. Hun forteller at blågrønt er i vinden, Blått står fortsatt sterkt. Duse grønntoner og dempede rødfarger er på vei inn. 

- Det fine er at folk kan velge mer etter hvem de er og hva de ønsker. Det er ikke nødvendigvis trendene som rår. Trenger du hjelp, kommer vi hjem til deg for å finne dine farger. Vi kan også ta malejobben, forteller Eriksen, som har over 15 års erfaring innenfor maling og interiør. 

SE VIDEO: På hjemmebesøk med Lothe & Motzfeldt


Tusenvis av tapeter og spennende interiør

Og der fargevalget blir større, gjemmer det seg en interiørperle i 2.etasje på Lothe-gården. 

- Jeg elsker interiør. Noen tror jeg er gal, men jeg tenker farger og detaljer døgnet rundt. Denne jobben er perfekt for meg, sier Skinstad Harstad, avdelinglederen for interiør. Gardinstoffer i hele fargespekteret henger på rekke rad der hun går gjennom lokalene. Utstillingen bugner av lamper og detaljer.  En systue står klar for å lage de gardinene og putene man måtte ønske. 

Hilde Skinstad Harstad har drevet med interiør siden barndommen. Hun elsker å hjelpe folk med å finne tapeter, gardiner og detaljer som skaper et personlig hjem.

Skinstad Harstad peker mot reol etter reol med tapeter, som kan sette prikken over I'en i etterhvert hjem. 

Men hvordan finner du frem i dette mylderet av farger og detaljer?

-Det er det beste med hele jobben. Når jeg kan leke og finne gode løsninger for kunden, så er jeg på hjemmebane, sier hun energisk. Hun er av typen som alltid har vært lidenskapelig opptatt av interiør. Som brukte alle sommerjobbpengene på møbler og interiør som ung - før hun i det hele tatt hadde et hjem å putte det i. 

- Min jobb er å skape det hjemmet folk drømmer om. Vi er i en unik posisjon. Her i Lothe-gården kan vi tilby alt det folk trenger under samme tak, sier hun med et smil. 

Nysgjerrig på hva Lothe & Motzfeldt kan tilby? Les her
Finn dine farger i Lothe-gården: 

I butikken finner du alt du trenger for å pusse opp og male.

Høstens farger er på plass, og det går mye i jordtoner - både i maling og interiør.

Nytt for året er sengetøy fra Halvor Bakke.

Du finner interiør som vaser og lykter i interiøravdelingen i 2. etasje.

En egen utstilling sørger for at kundene kan la seg inspirerer når de er på jakt etter noe nytt til hjemmet.

Lothe & Motzfeldt har også fått inn håndklær fra Staalnacke.

Del artikkelen på Facebook