Annonsørinnhold fra Ferda Tønsberg

Hva er dette?

Starter drømmeferden hos Ferda Tønsberg

De følger hjertet, har solgt huset og flytter inn i campingvogn. Oda Christine og Per Christian synes det en fordel at Askjems nå har blitt Ferda - for da har de en landsdekkende kjede i ryggen på drømmereisen

Annonsørinnhold fra

–Vi har alltid drømt å gjøre noe annet. Noe annerledes. Å reise og leve et nomadeliv. Vi føler oss litt crazy. Hva er det vi driver med?

Oda Christine Olsen (32) og Per Christian Gjetrang (36) ser på hverandre og smilene bobler nesten over. Nå starter drømmeferden, og sommerfuglene flagret allerede da de tok av E18 og svingte inn porten hos bobil - og campingforhandleren på Sem. 

Ute på asfalten hos Ferda Tønsberg, tidligere Askjems, står en stor campingvogn med et stort, rødt solgt-skilt. Deres nye hjem. 

Huset deres er på dagen overtatt av noen andre. Campingvognen kjører de til Furustrand og flytter inn. Barna Emma (6) og Maren (8) er også med. Det neste året skal de ut på en drømmeferd de ennå ikke vet hvor går. Først rundt i Norge, og så fort de kan reise utenlands, er de på hjul mot Frankrike, Italia og Spania. 

Oda Christine Olsen (32) og Per Christian Gjetrang (36) har solgt huset. Nå flytter de inn i en Adria Alpina 663UK, sammen med døtrene sine. Camping som ferie var ikke nok. Nå tar de steget ut og skal bo i en campingvogn et helt år.

De samme flinke folkene

– Det var rart å kjøre hit uten å bli møtt av det store Askjems-skiltet. Det er jo et navn alle i Vestfold har blitt kjent med over mange år og har et forhold til. For oss var det naturlig å handle her - hos vår lokalforhandler. Men om det heter Askjems eller Ferda spiller egentlig ingen rolle. Det er jo de samme flinke folka. Og den samme sjela. Vi fikk god hjelp til å finne akkurat den campingvognen vi var ute etter, forteller de to, som frem til nå har bodd på Husvik. 

Salgskonsulent Kim Marthinsen drar frem nøklene og låser opp. Og plutselig står paret der, omringet av myke sitteplasser, kjøkkenkrok, fire senger og betydelig mindre plass enn det de er vant til. 

Vi fikk god hjelp til å finne akkurat den campingvognen vi var ute etter

– Kim er vennligheten selv og syns dette prosjektet var så kult at han ville hjelpe oss med å oppnå drømmen, Med han fant vi vognen som var riktig for oss. Nå starter vi på noe vi har drømt om lenge, selv om vi ikke helt vet hva vi driver med, sier Per Christian og begge lar latteren slippe løs. Familien Olsen/Gjetrang er offisielt Ferdafolk - noe de synes er helt topp. 

Bli bedre kjent med Ferda. Les her.


Oda Christine og Per Christian tjuvstarter drømmeferden på Furustranda. Fremover skal de bo seg inn og finne ut hvordan de enklest kan tilpasse hverdagen med bobil som et hjem. De legger ut på tur ved første mulighet - forhåpentligvis til utlandet når det er trygt. 

Oda Christine og Per Christian tjuvstarter drømmeferden på Furustranda. Fremover skal de bo seg inn og finne ut hvordan de enklest kan tilpasse hverdagen med bobil som et hjem. De legger ut på tur ved første mulighet - forhåpentligvis til utlandet når det er trygt. 

Askjems tar ferden videre med Ferda

For hva ligger i et navn? For noen er det kanskje vemodig da det røde signaturskiltet langs E18 i Vestfold tas ned. Men skiltet blir ikke borte. Det blir erstattet av ny farge og ny giv. For fremtiden går fremover. Forandring kan være til det bedre. Og etter 50 år under familienavnet Askjems er tiden moden for noe nytt. Det er på tide å ta ferden videre og bli Ferda.  

– Ved å være en del av en større kjede sikrer vi både arbeidsplassene og bedriften. Her skal vi drive videre i samme ånd som før. Det er stor konkurranse der ute. Å bli en del av Ferda er en fordel for oss og kundene våre, understreker Mina Kleppan, markedsansvarlig hos Ferda Tønsberg. 

Med ny logo på skjorten, er hun og de nærmere 40 ansatte blitt Ferdafolk, en del av Nordens største forhandlerkjede av bobiler og campingvogner.

Mina Kleppan, markedsansvarlig hos Ferda Tønsberg, ser med forventning når det nye skiltet heises opp. Nå lyser Ferda for alle som ferdes på E18 på Sem.

Navnet Ferda handler om å dra på ferd. Reise ut på tur, og vite at du kan endre kurs når du selv vil. Med en bobil og campingvogn kan du dra dit du vil, stoppe der du ønsker og bli akkurat så lenge du har lyst. Vi er Ferdafolk.


Større muskler med ny eier

Men har noe forandret seg på Åshaugveien 4 på Sem? 

– Vi er jo de samme folkene. Vi jobber hardt hver dag for at våre kunder skal få den beste servicen og opplevelsen hos oss, og tar med våre verdier og vårt engasjement videre. Alle som jobber her ser dette oppkjøpet som noe positivt - at det bidrar til at vi står sterkere i et marked med stor konkurranse. Samme dagen klær med ny logo kom inn i lokalene, sto de ansatte i kø for å skifte, forteller Kleppan med et smil. 

For du kan fortsatt svinge innom på samme plass og oppleve Norges største innendørs utstilling av bobiler og campingvogner, både nye og brukte. Ferda Tønsberg har utleie, eget bobilhotell, verksted og utstyrsbutikk for camping, hage og båtliv. Ikke minst, de har over 50 års erfaring, som kommer godt med for alle som jakter ny bobil eller campingvogn.

– Askjems har vært en viktig hjørnesteinsbedrift i Vestfold i mange år. Det skal vi fortsette å være. Vi opplever at vi blir møtt med respekt i Ferda-kjeden fordi vi er en stor aktør, og at de har mye å lære av oss, slik som vi har mye å lære av dem. Som en del av en landsdekkende kjede, får vi enda større muskler. Kundene våre får flere kundefordeler, sier Kleppan. 

Nye kundefordeler:

Som Ferda-kunde (eller Askjems-kunde), får du flere nye kundefordeler (gjelder fra 1.april).

Landsdekkende servicekjede: Trenger du service, reparasjoner eller montering av utstyr? Nå får du prioritert tilgang til alle Ferda sine verksteder over hele landet.

Tilgang til Norges beste kundeklubb, Ferda Exclusive:
Meld deg inn i Ferda sin kundeklubb og få halv pris på neste fukttest! Er bobilen eller vogna kjøpt hos Askjems (eller av Ferda) får du et unikt telefonnummer som blir prioritert foran i telefonkøen. I tillegg vil du som medlem få tilgang til nyttig informasjon og du vil motta eksklusive rabatter og fordeler gjennom månedlige nyhetsbrev. Se alle fordelene og meld deg inn her.

Norges beste garantiordning?: Ferda er opptatt av trygghet i både kjøpet og på reisen. Kjøper du en brukt bobil eller campingvogn hos oss, får du en svært god garantiordning med på kjøpet. I tillegg tilbyr vi 30 dager bytterett.


En god opplevelse

For slik skal det være på Åshaugveien 4; alt handler om å gi kundene den gode bobil- og campingvognopplevelsen. 

Et av målene til Ferda er at det ikke skal være mer en 20 mil mellom hver forhandler i Norge, slik at hjelpen alltid er nær om du skulle trenge det. I dag har de 12 forhandlere, spredt utover det langstrakte land, som er klare for å bistå når folk ferdes i verdens flotteste turland - Norge.

Med Norgesferie på trappene for de aller fleste, merker Ferda Tønsberg at mange ønsker å legge ferien på hjul i Norge - og ha det komfortabelt på veien i en bobil eller en campingvogn.

– Vi har dessverre problemer med å få levert nok biler før sommeren på grunn av koronasituasjonen. Vi anbefaler derfor folk til å ikke sitte for lenge på gjerdet om de ønsker seg en bobil eller campingvogn til sommeren. Mange fikk jo smaken av denne feriemåten i fjor og fikk se alt det Norge har å by på, og vil ut på tur igjen, sier Kleppan. 

 

Hun poengterer også at reiseformen er glimrende for turer i Europa når verden åpner opp igjen. Og at dette er en trygg måte å reise på da du kan oppholde deg i din egen «ferieleilighet» uansett hvor du reiser. 

Bobil og campingvogner kan jo brukes til både korte og lange turer - om du skal stikke av en helg eller i flere uker. Og hva passer bedre enn det norrøne ordet for å ferdes - det er Ferda.

Dette er Ferda

Ferda har siden 1984 jobbet for å gjøre livet i bobil og campingvogn tilgjengelig og attraktivt for alle. Ferda er medlem av Norsk Caravanbransjeforbund – interesseorganisasjonen for caravanforhandlere i Norge.

De har i dag 12 avdelinger spredt utover hele landet, i tillegg samarbeider de med McRent som er Europas største firma for utleie av bobiler.

Kontakt oss: 

Ferda Tønsberg AS
Åshaugveien 4
3170 Sem

+47 33 30 13 00

Se våre nettsider for mer info

Vi har:

  • Salgsutstilling av bobil og campingvogn (6700m2)
  • Bobilhotell (plass til 300 biler)
  • Vinterlagring
  • Uteleie av bobiler
  • Fritidsbutikk (800 km2)
  • Delelager
  • Salg av kommisjonsbiler
  • Verksted
Del artikkelen på Facebook