Annonsørinnhold fra Aladdin Gull, Sølv og Mynter

Hva er dette?

Thomas Fehn (t.v) og Rolf Botilsrud ønsker velkommen til en trygg handel hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter. De har butikker på Strømmen og i Drammen. (bildet er tatt ved en tidligere anledning)
Thomas Fehn (t.v) og Rolf Botilsrud ønsker velkommen til en trygg handel hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter. De har butikker på Strømmen og i Drammen. (bildet er tatt ved en tidligere anledning)

Tjen penger på «skrotet» ditt på en trygg måte

Hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter holder de åpent og sørger for en sikker handel - både i butikk og per post - slik at du kan tjene penger på gammelt rot.

Annonsørinnhold fra

-Vi holder åpent og tar alle forholdsregler i butikkene våre, sier Thomas Fehn hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter

I butikkene på Strømmen og i Drammen kan folk komme innom og selge alt fra gamle smykker, gull, sølvtøy, postkort, mynter, pokaler, medaljer og sedler. Og handelen skal foregå på en trygg måte. 

Thomas Fehn har hatt suksess med Aladdin siden oppstarten for halvannet år siden på Strømmen. I disse dager er de opptatt av en trygg handel.

- Folk har fortsatt å komme innom for å selge ting i disse dager. Det er lov å handle, så lenge vi er forsiktige. Vi sørger for at dette blir gjort i henhold til føringer fra myndighetene, understreker Fehn. 

Hos Aladdin desinfiseres alle overflater hyppig. Det er god avstand til de ansatte ved disken, som bruker hansker. De er påpasselig med antall kunder i butikken. 

-Også er det bare å ringe oss. Vi er tilgjengelig på telefon om det skulle være noe. Om du har ting som skal selges eller ønsker å få en verdivurdering, kan du også velge å sende det med posten, forteller Fehn. De tar forbehold om endrede åpningstider og oppfordrer til å sjekke nettsidene deres for info. 

Besøk nettsiden for oppdatert info om åpningstider

Folk har solgt for store summer

For det kan hende du sitte på verdier verdt tusenlapper - uten å vite det selv. Mange av oss har esker med det vi tror er gammelt skrot gjemt og kanskje glemt i en bod eller i en kjeller. Her kan det være skjulte skatter.

Aladdin Sølv, Gull og Mynter

Kjøper gull, sølv, mynter, frimerker, pokaler, postkort og andre detaljvarer.

Du finner oss her: 

Drammen:
Torgeir Vraas Plass 1 Globusgården på Strømsø Torg
Tlf: 92 99 80 70
Epost:  [email protected]

Åpningstider: 
Man - fre: 10.30 - 17.00
Lør: 10.00 -14.00

Strømmen:
Stasjonsveien 8, 2010 Strømmen
Tlf: 63 81 35 02
Epost: [email protected]

Åpningstider:
Man - fre: 10.00 - 17.00 (Tor 10 -19) 
Lør: 10.00 -14.00

Med forbehold om endringer av åpningstider. For oppdaterte åpningstider - sjekk våre nettsider. 

Nettside: www.aladdingull.no

-Mange har gjerne noe gammelt rot som ligger å støver ned et sted i huset eller leiligheten, som man bare vil kvitte seg med. Men ikke kast det! Ta det heller med til oss. Det kan faktisk være penger å tjene på gammelt rot, forteller Fehn.

Rolf Botilsrud, som driver butikken på Globusgården i Drammen, er enig. Han åpnet Aladdin Gull, Sølv og Mynter i Elvebyen på nyåret - og mottakelsen har vært over all forventning.

Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer

-Her har jeg blitt tatt så godt imot. Det er mange som graver frem gamle mynter, smykker, sølvtøy, krigsmedaljer og frimerkesamlinger. Her har folk solgt for store summer siden oppstarten. Jeg hører ofte at folk har savnet en slik butikk i byen, sier Botilsrud og smiler takknemlig.

Aladdin-eventyret startet for et og et halvt år siden på Strømmen. Da åpnet Fehn den første butikken, ved siden av Meny, vis a vis Strømmen Storsenter. Både Fehn og Botilsrud kjenner samlermarkedet godt og har har vært en del av bransjen i mange år.

Rolf Botilsrud ønsker velkommen til sin butikk i Drammen. Nå er det også mulig å sende ting per post for verdivurdering, og de oppfordrer alle til å ringe om de lurer på noe. 

-Folk syns det er en trygghet å møte ekte mennesker, og mange blir positivt overrasket over hvor mye de kan få for sine gamle ting. For oss er det veldig gøy når folk kommer inn med skjulte skatter. Ting de kanskje ikke ante hadde noe verdi. I tillegg har det vært historisk høye gullpriser den siste tiden, som kommer kundene tilgode, understreker Fehn.

Sjekk nettsidene til Aladdin Gull, Sølv og Mynter for info

Gode gullpriser

Av tingene de kjøper, er det først og fremst gull det utbetales større summer for. Summen du får er basert på gullbørsen, som måles mot dollar. Prisen du får avgjøres av vekt og karat. Jo høyere karat, jo høyere pris per gram.

– Norsk gull er som regel 14 karat. Gull fra Midtøsten og Asia har som regel høyere karat, og er derfor mer verdt. Mange sitter på mye gull av høy verdi og kan derfor få store summer, forteller Botilsrud.

Hos Aladdin Gull, Sølv og Mynter tester de gull for å avgjøre karat. Jo høyere karat, jo mer verdifullt er det. De oppbevarer ikke verdisaker i butikkene. 

Karaten er som regel stemplet på produktet. Har ikke smykket stempel, kan det likevel være ekte gull. Botilsrud og Fehn tester da gullet i butikkene for å avgjøre karaten.

Ekstra stas er det når kunder kommer inn med ting de ikke aner verdien av, så viser det seg å være verdt mer enn de tror. For ikke lenge siden kom en eldre dame inn døren med en eske av gamle ting etter mannen sin. Det var mye skrot, men også et knippe med gullmynter.

- Verdien var 27.000 kroner. Den gamle damen var minstepensjonist og holdt på å svime av. Hun ble så glad, forteller Fehn med et smil.

Kunder fra hele Østlandet

Aladdin har kunder fra hele Østlandet til butikkene på Strømmen og i Drammen. Mange har fått øynene opp for muligheten til å tjene penger på ting de ikke har bruk for.

-Men dette er ikke en butikk for samlere. Vi ønsker å appellere til alle. Mange har smykker de ikke bruker eller gamle ting liggende. Vi kan bistå med å finne ut hva det er verdt, sier Botilsrud.

Selv om det finnes lignende tjenester med blant annet kjøp av gull via brev og nett, så ser de et behov for å ha fysiske butikker.

- Du kan komme hit med tingene dine, så ser vi på det og gir en vurdering. Det er helt opp til hver enkelt om de vil selge eller ikke. Og så får du oppgjøret med én gang. Tilbakemeldingene fra kundene våre så langt er at de setter pris på å komme til en fysisk butikk, at de kan snakke med noen om tingene sine, forteller Botilsrud, som understreker at de er veldig opptatt av en trygg handel i disse dager, slik at folk kan komme innom Aladdin Gull, Sølv og Mynter uten bekymring. 

Sjekk nettsidene til Aladdin Gull, Sølv og Mynter for info

Del artikkelen på Facebook