Annonsørinnhold fra REMA 1000 Bragernes Kvartal

Hva er dette?

Tvillingmammaen som ble kjøpmann i Drammen

Hvordan sjonglere tvillinger og lede en nyåpnet butikk? Kjøpmannen ved REMA 1000 Bragernes Kvartal er en kvinne med bein i nesa, lite fritid og en vilje av stål.

Annonsørinnhold fra

Har du tatt turen til Engene, så har du kanskje oppdaget at en ny REMA 1000-butikk har funnet sin plass i bybildet. REMA 1000 Bragernes Kvartal ble åpnet høsten 2018 og er det siste tilskuddet av dagligvarebutikker i Drammen. Her er polskfødte Katarzyna Sidor (37) kjøpmann og sjef. Det betyr lange dager og mye ansvar, men hvordan takle denne rollen som tvillingmamma?


Katarzyna Sidor er kjøpmann for REMA 1000 Bragernes Kvartal. Hun har ofte tvillingene Julie og Victoria med på jobb, som gjerne hjelper mamma i butikken. 

Katarzyna Sidor er kjøpmann for REMA 1000 Bragernes Kvartal. Hun har ofte tvillingene Julie og Victoria med på jobb, som gjerne hjelper mamma i butikken. 

- På jobben er jeg sjef. Hjemme er jeg mamma. Egentid fins ikke, kommer det med et lurt smil fra Katarzyna i det to jenter i rosa kjoler løper forbi med glade hvin. De identiske tvillingene er så like som det går an, men mor trenger knapt kaste et blikk for å vite hvem som er hvor. 

Julie og Victoria er fem år og har vært barn av en REMA 1000-kjøpmann i mange år allerede. I mammas butikk er de titt og ofte. Her har de 840 kvm butikk å løpe på og hjelper gjerne mamma på jobb. 

Julie og Victoria elsker å være med mamma på jobb. De kjenner butikken godt og vet hvor det meste befinner seg. Også er det masse rom å løpe på. 

Ble overrasket med tvillinger

Katarzyna kom til Norge i 2004 som student. I Warszawa studerte hun markedsføring, økonomi og matkvalitet. Med gode karakterer opparbeidet hun seg en mulighet til å dra til Norge som utvekslingsstudent. Kjæresten fra Polen ble også med på reisen som student. 

Å være kjøpmann for REMA 1000 er en spennende, utfordrende og krevende jobb.

- Men etter ett år måtte vi ta et valg. Skulle vi bli eller dra tilbake til Polen? Jeg følte jeg sto med ett bein i hver leir, men det ble Norge. Da satset jeg på å lære språket, forteller Katarzyna. 

Skole ble til jobb. Hun jobbet ved flere spisesteder på Østlandet der hun fikk både språktrening, kompetanse og ledererfaring. Hun jobbet blant annet ved en restaurant i Modum og utdannet seg til somelier. 

I 2013 var hun restaurantsjef, for så å oppdage at hun var gravid. 

- Det var planlagt, men jeg ble helt sjokkert da fikk beskjeden om at det var tvillinger. Hva gjør jeg nå? Mannen min ble veldig praktisk. Vi må ha ny bil, var det første han sa, sier hun og ler godt. Selv ble en hun helt i mamma-modus og googlet om alle farene ved tvillingsvangerskap. 

- Jeg ble stresset av det, men også helt bestemt på at dette svangerskapet skulle gå bra. 

Tok sats og ble kjøpmann hos REMA 1000

Jentene kom. Heldigvis friske og raske. To søte små jenter med mørke øyne. Helt like for mange. Ikke for mamma og pappa. Og i hvert fall ikke like personligheter og rutiner. To babyer krever dobbelt opp av alt og litt til. Det var måneder uten søvn og en ny tilværelse i babyboblen, som er krevende nok med ett barn. Katarzyna fikk det til med to. 

REMA 1000 Bragernes Kvartal

Engene 3, 3015 Drammen

Åpningstider:

Mandag 07:00 til 23:00

Tirsdag 07:00 til 23:00

Onsdag 07:00 til 23:00

Torsdag 07:00 til 23:00

Fredag 07:00 til 23:00

Lørdag 08:00 til 21:00

Søndag stengt

Besøk din REMA 1000-butikk

- Jeg husker knapt det første året. Det var bare amming og bleieskift. Vi hadde ingen familie i nærheten til å hjelpe. Alle er i Polen. Men det å bli mamma til tvillinger har uten tvil gjort meg sterkere. Da jentene var knapt ett år søkte jeg jobb som kjøpmann for REMA 1000. Også fikk jeg den.  Jeg visste lite om REMA 1000 fra før, men jeg hoppet i det, forteller Katarzyna. 

Med en baby i hver arm tok hun jobben som kjøpmann for REMA 1000  - først ved Eiksmarka i Bærum. 

- Det er ikke mange som begynner rett som kjøpmann. De aller fleste jobber seg opp. Jeg hadde mye ledererfaring fra før. Det ble likevel en bratt læringskurve. Målet mitt var å lære meg alle roller i butikken. Jeg kan ikke lære opp folk, om jeg ikke kan det selv, sier hun. 

Det ble et veldig tøft år, både på jobb og hjemme med to små barn. Det å få det til, å lykkes - er noe den driftige damen brenner for. 

- Å være kjøpmann for REMA 1000 er en spennende, utfordrende og krevende jobb. Jeg har funnet en av mine nøkler til suksess. Knekker du koden med personalet, så går det meste fint,  forteller hun. 


- Se på de små tomatene, sier Julie. Den velfylte frukt - og grøntavdelingen er et av favorittstedene til de to jentene når de er med mamma på jobb. 

- Se på de små tomatene, sier Julie. Den velfylte frukt - og grøntavdelingen er et av favorittstedene til de to jentene når de er med mamma på jobb. 

REMA 1000 Bragernes Kvartal - i hjertet av byen

Så fikk hun tilbud om å starte ny butikk i Drammen - REMA 1000 Bragernes Kvartal. En helt ny butikk i hjertet av byen, som ble åpnet høsten 2018. 

- Jeg visste at Drammen er et tøft sted å starte butikk. Det er hard konkurranse. Vi åpnet midt i oppussingen av nabobyggene, og vi var lenge omringet av støy og maskiner. Men jeg har vært så heldig. Denne butikken har et så flott lokale og ligger så bra til. Nå er de ferdige med bygningsarbeidene i nabobyggene og butikken kommer til sin rett, sier Katarzyna. 

REMA 1000 Bragernes Kvartal ligger sentralt til i Engene. Butikken er luftig og oversiktlig. Ikke minst, det er en egen parkering i bakgården, til tross for at butikken ligger midt i byen. 

- Det er så mange som kommer innom og blir positivt overrasket første gangen de ser butikken. Men det er fortsatt mange som ikke vet at den er her. Nå bruker vi tiden til å bygge opp og etablere oss. Og jeg har verdens beste ansatte. De står på hver eneste dag, sier hun. 

Men hvordan får du det til - å jobbe lange dager og helger med tvillinger i hus?

- Egentid, hva er det? Jeg får min pause i bilen til og fra jobb. Jentene er ofte meg med i helgene. De trives like godt i butikken som i barnehagen. Det går så fint, sier hun med et smil i det jentene igjen farer forbi. Målet er isdisken. De kjenner jo butikken nesten like godt som mamma.

SE VIDEO:  

Del artikkelen på Facebook