Gå til sidens hovedinnhold

Vogntog har veltet på E18 ved Liertoppen

– Sjåføren fremstår som uskadd, melder politiet.

LIER: Nødetatene er på E18 ved Liertoppen i forbindelse med en trafikkulykke. Politiet opplyser på Twitter at det skal være en lastebil som har veltet ut i en grøft eller veiskulder i sørgående retning.

– Vogntoget har kjørt i grøften og veltet ut på siden, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Sjåføren er undersøkt av ambulansepersonell på stedet, og fremstår som uskadet, sier operasjonslederen.

Politiet er nå i dialog med veitrafikksentralen om berging av kjøretøyet. Mest sannsynlig vil vi utsette det til det er mindre trafikk. Kjøretøyet ligger ganske langt ute, så det burde ikke ha stor innvirkning på trafikken på motorveien.

Fører av vogntoget anmeldes for forholdet og fikk sitt førerkort beslaglagt, melder politiet på Twitter.

Vegtrafikksentralen melder på Twitter at det vil bli redusert fremkommelighet fra klokken 21, i forbindelse med berging av vogntoget.

Lastet med trelast

Lastebilen var lastet med trelast. Vegtrafikksentralen Sør melder at det er en del kø på stedet, i retning mot Asker. Det er også en del kø i området fra et trafikkuhell på Kjellstad tidligere i ettermiddag.

– Trafikken går foreløpig normalt forbi vogntoget, sier Heidi Hauge Rasmussen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Sør, til Drammens Tidende klokka 17.05.

Litt etterpå melder politiet at det er tett trafikk på stedet, men at trafikken fortsatt flyter forbi i sørgående retning.

Saken oppdateres.