DRAMMEN: – Totalt sett har det vært en travel natt for politiet. Det har gått jevnt i distriktet hele tiden, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Inge Landsrød til Drammens Tidende søndag morgen.

Han forteller at oppdragene til politiet har handlet om en del byvandring på nattetid.

– Det har vært ordensforstyrrelser og vi har delt ut en del bortvisninger. I tillegg har det vært litt trafikksaker, sier Landsrød.

Vold mot politiet

I Nedre Torggate i Drammen kom en patrulje over en kvinne i 20-årene som hylte og skrek. Hun virket ikke i stand til å ta vare på seg selv.

– Hun roet seg ikke, spyttet på en tjenesteperson og sparket en annen tjenesteperson. Det er ingen skade på tjenestepersonene. Kvinnen er nå i arresten og sak er opprettet.

Landsrød forteller at kvinnen i 20-årene er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og ordensforstyrrelse.

– Hva saken ender med tør jeg ikke spekulere i, men det første som venter henne er nok et avhør, sier operasjonslederen.

I Engene ble en mann i 20-årene fra Sigdal anmeldt for å ha urinert rett utenfor et utested. Etter at mannen ble dimittert av politiet havnet han i et basketak med en ordensvakt på et utested rett i nærheten. Det går bra med ordensvakten.

Sigdølingen sitter nå i arresten og operasjonslederen forteller at slik oppførsel ofte ender i et forelegg.

Tre i arresten

I Øvre Torggate ble en dame i 40-årene fra Lier bortvist fra sentrum da hun forsøkte å slå, dytte og kjeftet på dørvakter på et utested.

Også en mann i 20-årene fra Solbergelva ble bortvist fra sentrum natt til søndag. Meldingen om denne mannen gikk ut på at han var kranglete og nektet adgang på et utested i Engene.

– Han forsøkte å snike i køen og kalte dørvakter skjellsord.

Landsrød synes det er trist at folk ikke oppfører seg pent på byen og synes det er synd at det kan gå utover andre personer som blir redde og bekymret selv om de ikke er en del av hendelsene.

– Det er heldigvis ikke noen alvorlige voldshendelser i natt. Vi har prøvd å ressurssette hendelsene både raskt og effektivt, og det har sikkert vært med på å stoppe mye, sier Landsrød.

Han er helt sikker på at det er forebyggende at politiet viser sin tilstedeværelse i gatene.

Det er totalt tre personer som sitter i arresten etter ulike hendelser natt til søndag.