HOKKSUND: Nå sitter klubbløse Gustav Mendonca Wikheim hjemme i Hokksund og funderer på hva han skal gjøre videre i sin profesjonelle fotballkarriere.

– Ja, jeg kom hjem for et par dager siden, og sitter i tenkeboksen. Jeg vet ikke hva som skjer nå, men snakker med agenten min. Satser på at det ordner seg med ny klubb i løpet av noen uker, sier Gustav Mendonca Wikheim til Drammens Tidende.

Høsten 2019 ble Gustav Mendonca Wikheim solgt fra Midtjylland (Danmark) til Al-Fateh fra Saudi-Arabia. Hokksund-gutten signerte en treårskontrakt. Nå er det imidlertid klart at Wikheim og A-Fateh er blitt enige om å terminere kontrakten rundt et halvt år før den går ut.

Ønsker å spille utenlands

Ja, det var det beste for begge parter. A-Fateh ønsket å hente en ny utenlandsk spiller, mens jeg helst vil spille et sted familien trives bedre, uttaler Wikheim, som legger til at det er begrenset for hvor mange utenlandske spillere per klubb kan ha i den arabiske ligaen.

Gustav Mendonca Wikheim spilte for Strømsgodset i Eliteserien fra 2011 til 2015, og kantspilleren ble etter hvert en stor helt på Marienlyst. 28-åringen var blant annet med på å ta seriegull i 2013. I 2016 gikk turen til belgiske Gent før det ble tre år i Midtjylland.

Er det aktuelt å komme tilbake til SIF nå?

– Jeg er Godset-gutt, og står på at jeg skal tilbake til klubben en gang. Hvis jeg skal spille i Norge er SIF det eneste som gjelder. Men jeg vet ikke om det er så aktuelt nå. Planen er i utgangspunktet å holde meg utenlands i noen år til, og som sagt på et sted det familien trives bedre enn i Saudi-Arabia, kommenterer eikværingen.

Familien er samboer Martine Bakken og den lille sønnen Oskar (2). De var med til Saudi-Arabia i første del av hans opphold i Al-Fateh, men siden i fjor sommer har Wikheim bodd alene i utlandet. Derfor var det veldig godt å komme hjem å treffe Martine og Oskar igjen nå på nyåret.

Fikk korona på julaften

Spesielt etter at han satt inne på hotellet med korona fra julaften til over nyttårsaften.

– Ja, det var kjedelig. Jeg var litt dårlig de første dagene, men så gikk det greit, forklarer Gustav, som melder at han har fått to vaksinedoser.

Jostein Flo, sport- og spillerlogistikksjef i Strømsgodset Toppfotball, følger godt med på Wikheims situasjon.

– Vi ønsker alltid at spillere som vært i Strømsgodset, og som har gjort en god jobb, skal komme tilbake. Wikheim er i denne kategorien, og han er lokal i tillegg. Men vi har en klar oppfattelse av at han ønsker primært å spille noen år til i utlandet. Og så er det ikke så aktuelt for oss å hente inn spillere akkurat nå heller, uttaler Flo.