LILLESTRØM: LSK leverte en maktdemonstrasjon i møte med Strømsgodset lørdag kveld. De gulkledde viste null respekt for drammenserne, som nærmest virket å ha glemt å møte opp til egen match.

I minusgrader sparket hjemmelaget kampen i gang med to brennhete sjanser. Etter bare to minutter klinte Thomas Lehne Olsen ballen i stolpen, mens Espen Bjørnsen Garnås headet ballen i tverrliggeren kort tid senere. Strømsgodset fikk dermed to skremmeskudd imot i åpningsminuttene av oppgjøret på Åråsen stadion.

Seks minutter inn i kampen forsøkte hjemmelaget nok en gang å sette kampens første scoring. Denne gangen reddet Morten Sætra knallsterkt for de marineblå og viste at han er å regne med i Viljar Myhras fravær. Sistnevnte er for øvrig ute på ubestemt tid med det som kan være ettervirkninger av koronavaksinen.

LSK i ledelsen

I det 21. minutt kom omsider scoringen Lillestrøm hadde jaktet på. Hjemmelagets Eskil Edh serverte Lehne Olsen en upåklagelig pasning etter å ha blitt spilt gjennom og opp i farlig posisjon. Lehne Olsen fikk dermed en enkel jobb og plasserte ballen til venstre for Sætra. Dermed sto det 1–0 på Åråsen.

Det var ingen tvil om at de gulkledde hadde fått et grep om oppgjøret på egen hjemmebane. LSK presset Strømsgodset-laget, som ikke klarte å utrette det helt store under flombelysningen i Lillestrøm.

Godset virket å holde unna for flere mål før pausen, men helt på tampen av første omgang gikk alt i stå for de marineblå. Ett minutt før halvspilt klinte Lehne Olsen til igjen og scoret fra 20 meter. Spissen kunne juble for sitt andre for kvelden da ballen suste forbi en sjanseløs Morten Sætra.

Den ville jubelen fra Lillestrøm-fansen hadde så vidt rukket å senke seg da vertene klinte til igjen. Denne gangen var det Vetle Dragsnes som sørget for 3–0 på overtid for de gule.

Dermed fikk SIF et nærmest umulig utgangspunkt før andre omgang. Lillestrøm hadde vært klart sterkest de første 45 minuttene av kampen og Drammens-laget måtte virkelig vise andre takter dersom de skulle klare å nærme seg vertene.

Gjorde bytte i pausen

Strømsgodset gjorde ett bytte i pausen. Ipalibo Jack måtte av, mens Kreshnik Krasniqi fikk innpass. Det var liten tvil om at noe måtte gjøres etter det gjestene leverte i første halvdel av oppgjøret.

Det ble likevel raskt klart at Lillestrøm var og skulle forbli det ledende laget på banen. SIF virket å ha hevet seg noe i forsvar i de innledende minuttene, men fremover var de marineblå sjanseløse. Det var lite å rope hurra for som SIF-supporter på Åråsen lørdag kveld, men flere fans hadde likevel tatt turen fra Drammen. Det med både bluss og høylytte rop i kjent stil. Om ikke annet, var det en trøst i et ellers så nitrist oppgjør for gjestene sin del.

Støtte på sidelinja til tross, det virket som om SIF-spillerne selv ikke hadde møtt opp til kampen i 28.runde. En drøy time inn i matchen dunket Lillestrøm inn sin fjerde scoring. Lehne Olsen satt sitt tredje for kvelden og kunne dermed glise bredt over hat-trick mot et sjanseløst Strømsgodset.

Fem minutter før fulltid reduserte omsider gjestene fra Drammen. Johan Hove stod for 4-1-målet, som naturlig nok ikke resulterte i ville jubelscener på Åråsen. Resultattavla viste tross alt at det var Lillestrøm som kom til å gå seirende ut av matchen, som på ingen måte hadde vært noen høydare for SIF.

Da dommeren blåste av kampen stod det altså 4-1 til hjemmelaget. Det hadde på ingen måte vært noen stor dag for de marineblå, men om de skulle ta med seg noe oppløftende hjem til Drammen, var det støtten fra de oppmøtte supporterne, som fyrte av bluss til siste minutt.

Kampfakta Lillestrøm – Strømsgodset

Lillestrøm – Strømsgodset 4–1 (3–0)

3797 tilskuere

Mål: 1–0 Thomas Lehne Olsen (20), 2–0 Olsen (43), 3–0 Vetle Dragsnes (45), 4–0 Olsen (60), 4–1 Johan Hove (85).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Ari Leifsson, Kreshnik Krasniqi, Tobias Gulliksen, Strømsgodset.

Lagene:

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu (Tobias Svendsen fra 81.), Tom Pettersson – Eskil Edh, Ifeanyi Mathew (Ulrik Mathisen fra 71.), Kaan Kairinen (Fredrik Krogstad fra 72.), Vetle Dragsnes – Magnus Knudsen, Gjermund Åsen (Daniel Gustafsson fra 61.) – Thomas Lehne Olsen (Jonatan Braut Brunes fra 71.).

Strømsgodset (4-3-3): Morten Sætra – Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson (Halldor Stenevik fra 67.), Gustav Valsvik, Jonathan Parr (Thomas Grøgaard fra 80.) – Johan Hove, Herman Stengel, Jack Ipalibo (Kreshnik Krasniqi fra 45.) – Kristoffer Tokstad (Ole Enersen fra 67.), Fred Friday (Simen Hammershaug fra 80.), Tobias Gulliksen.